Sport

Erdei Zsolt: Soha nem futamodtam meg, most sem fogok

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) eljárást indított az augusztusi, Duna Arénában rendezett ifivébé költségvetési problémái miatt, valamint megvonta Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát. A témával egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk bővebben.

Százmilliókat szórtak el a bokszban, az ismerősök jól jártak, a szövetség csődben
Egy történet, amely megmutatja, hogyan élnek vissza az Orbán Viktor sportszeretetének köszönhető gazdagsággal.

Erdei Zsolt a Facebookon reagált a történtekre, azt írta, mint minden szövetségben, az ökölvívóknál is egy testület dönt mindenről, amit neki elnökként el kell fogadnia.

A döntés nem feltétlenül tükrözi az álláspontomat, de elfogadom, amennyiben a célja, hogy közösségünk jövőjét, eredményességét pozitívan befolyásolja és céljaink megvalósulását szolgálja. A szövetség munkája nem egy ember érdeme vagy bukása. Ebben egy testület egyként képviselteti magát.

Ismerősök és barátok többen kérdezték tőlem, hogy miért csak ezt az időszakot vizsgáljuk, amikor a sportág megújítását teljesen az alapoknál kell kezdeni? További kérdés volt, hogy kinek az érdeke ez a vizsgálat? Úgy, ahogy eddig, ezután sem fogok vádakkal illetni senkit, mint ahogy tették ezt az elmúlt hetekben különféle érdekű személyek. A véleményekre ezután is kíváncsi vagyok, és mindenkit meghallgatok.

Akik ismernek, tudják, hogy soha semmilyen nehézségtől, bajtól vagy veszedelemtől nem futamodtam meg, most sem fogok. Nekem, ahogy sokatoknak, az ökölvívás tényleg az életem

– írta Erdei Zsolt.

A MÖSZ elnöksége arra kíváncsi, hogy „az ifjúsági világbajnokság vonatkozásában büntetőjogi értelemben felelősség terheli-e a döntési és végrehajtási folyamatokban részt vevő személyeket”. Erdei a vébérendezésről és felmerült problémákról korábban nyilatkozott a 24.hu-nak:

Erdei Zsolt: Azt kell mondjam, mosom kezeimet
Az ökölvívó-szövetség elnöke úgy véli, megérte 348 millió forintos hiánnyal ifjúsági vb-t rendezni a Duna Arénában. Ugyanakkor a helyszínválasztásért nem tud felelősséget vállalni.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik