Sport

Magyar fejlesztésű program lett az év sport projektje Albániában

Magyarországi programot vitt sikerre Albániában az ott hősként tisztelt Lorik Cana. Az Ovi-Sport Alapítvány tavaly óta működik együtt a Lorik Cana 5 Alapítvánnyal, azóta két óvodai sportpályát építettek az albán kollégák Tiranában és még kettőt terveznek. A labdarúgó Magyarországon ismerkedett meg az óvodások sportolását támogató programmal, amely Magyarországon már hét éve működik. Cirka 50.000 gyereknek nyújt sportolási lehetőséget, legyen az kézilabda, kosárlabda, foci vagy akár sorversenyek.

Évek kemény munkájának köszönhetően minden feltétel adott lett ahhoz, hogy az Ovi-Sport Program exportképes termékké váljon. Ennek első, kézzel fogható sikere Albániában, a Lorik Cana 5 Alapítvánnyal kötött, hatalmas médiaérdeklődést kiváltó, nemzetközi együttműködés lett, melynek eredményességét, személyes sikerként éljük meg itthon is

– mondta el a programról Dr Molnár Andrea, az Ovi-Sport Program elnöke.

A program több rangos díjat nyert itthon is – Magyar Termék Nagydíjat, Innovációért Nívódíjat és Érték és Minőség Nagydíjat – októberben pedig az Év Sportprojektjéért járó díjat kapta meg Tiranában. Ezzel együtt Lorik Cana lett Albánia sportnagykövete is.

Nyítóképünkön Lorik Cana és Dr Molnár Andrea. Fotó: ovi-sport.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik