Sport

Babos Timi árnyékában ukrán világbajnokot avattak a teniszezőknél

Az ukrán Elina Szvitolina nyerte a  szingapúri női tenisz WTA-világbajnokság egyes versenyét, miután a fináléban három szettben legyőzte az amerikai Sloane Stephenst.

A Szingapúrban még veretlen játékosok döntőjében a 25 éves Stephens azonnal elvette az egy évente fiatalabb Szvitolina adogatását, aki öt bréklabdát is kihasználatlanul hagyott. A nyitószett így 46 perc alatt a kevesebbet rontó amerikaié lett.

A folytatásban a világranglistán hetedik ukrán összeszedte magát, 3:1-re elhúzott, de a tavalyi US Open bajnoka rögtön visszabrékelt. A játszma ezzel együtt az odesszai teniszezőé lett, aki hamarosan már sorozatban hat nyert gémnél tartott.

Az utolsó felvonásban ennek megfelelően Stephensnek kellett kapaszkodnia 0:3-ról, csakhogy a lendületben lévő Szvitolina már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely 2 óra 23 percig tartott. A pályafutása 13. tornáját megnyerő Szvitolina a vb-trófea mellé a három győztes csoportmeccsért járó összeggel együtt 2,2 millió dollárt (636 millió forint) kapott, míg a vesztes Stephens egymillióval vigasztalódhatott.

2019-től tíz évig a kínai Sencsen lesz a világbajnokság házigazdája.

Eredmény, egyes, döntő:

Elina Szvitolina (ukrán, 6.)-Sloane Stephens (amerikai, 5.) 3:6, 6:2, 6:2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik