Sport

Jegesmedve lett a magyar válogatott kapusból

“Ha Kazahsztánban maradok, talán már egy kötélen lógnék, olyan depressziós voltam” – hangzott a magyar válogatott hokikapus, Vay Ádám vallomása arról, miért is hagyta ott a Karagandi csapatát.

Vay azóta csapat nélkül volt, de most megvan az új klubja: a szlovák Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvéknél folytatja, adta hírül a Jégkorongblog.

“Tisztában vagyok vele, hogy egy nagyon ambiciózus klubhoz szerződöm, ezért mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a csapatot hozzásegítsem céljai eléréséhez. Rendkívül motiváltan érkezem Miskolcra, alig várom, hogy újra tétmérkőzésen állhassak a kapuban.

Mivel már pályafutásom során többször is játszottam Szlovákiában, ezért pontosan tudom, hogy milyen színvonalú bajnokságba érkeztem, illetve a tengerentúlon is találkoztam jó néhány olyan játékossal, akik ebből a ligából szerződtek Észak-Amerikába” – nyilatkozott a 24 éves kapus a Jegesmedvék honlapján.

Vay korábban két évig az NHL-ben szereplő Minnesota Wildhoz tartozott, de a legerősebb bajnokságban nem kapott lehetőséget, az ECHL-ben és az AHL-ben viszont igen. Vay a 2016-os szentpétervári A csoportos vébén hívta fel magára a figyelmet,

de idén tavasszal is ő védte a magyar válogatott kapuját a divízió I/A-s világbajnokságon, ahol tíz másodpercre voltunk a feljutástól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik