Sport lineup

Beszélnünk kell erről a parádés védésről

Bár öt gólt is kapott, Cam Wardot egyáltalán nem lehet okolni a Chicago Blackhawks vereségéért. A 34 éves hokikapus a Tampa Bay Lightning ellen 49 védést mutatott be, köztük az alábbit is, amikor a jégen fekve, a gólvonalról ütötte ki a korongot:

Hiába védett azonban fantasztikusan Ward, a védők többször is lehetetlen helyzetbe hozták, a neki lőtt öt gól mellett egyszer az üres kapuba is betalált a Tampa Bay, amely végül 6-3-ra nyerte meg a mérkőzést.

Cam Ward biztosan ismerős a hokidrukkerek számára: a 2005/06-os szezonban debütált az NHL-ben, az őt ledraftoló Carolina Hurricanes eleinte azonban csak csereként számított rá. A rájátszás kezdetén aztán Martin Gerbernek rosszul ment a védés, Ward lépett elő és végül Stanley Kupához segítette a Carolinát, a rájátszás legértékesebb játékosának választották (MVP). A 2007-ben a kanadai válogatott tagjaként világbajnok Ward egész eddigi karrierjét a Hurricanesnél töltötte (709 mérkőzésen lépett jégre), a nyáron azonban lejárt a szerződése, szabadügynökként írt alá a Chicagóhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik