Sport lineup

Vay Ádám: Ha Kazahsztánban maradok, már kötélen lógnék

Ahogyan arról beszámoltunk, néhány hónap után szerződést bontott Vay Ádám a kazah másodosztályban szereplő Szariarka Karagandival. A mindössze néhány hónapig tartó kaland – májusban szerződött Kazahsztánba a kapus és augusztus utolsó napjaiban távozott – mély nyomokat hagyott azonban a magyar jágkorongozóban.

Csapat nélkülivé vált a magyar válogatott kapus
Négy hónapot töltött csak a kazah klubban, most kereshet újat.

A Reggeli Sport című műsorban vendégeskedő válogatott játékos nagyon őszintén mesélt arról, amit kint tapasztalt. Elmondása szerint kicsit erősebb volt a kazah másodosztály, mint az észak-amerikai harmadosztály, meg is érezte a felkészülés során. Vay szerint egyébként meg voltak elégedve a munkájával, így csak tippelni tud, miért bontottak vele szerződést.

Ott nem kell indok, hogy valakit elküldjenek. Fogalmam sincs mi lehetett az oka, valószínűleg anyagi vonzata lehetett, de ez sem biztos. Egyszer bejöttek a szobámba, hiányokról beszéltek és kérték a szerződés felbontását

A kapus pedig belement, nem érezte magát csapattársnak, alig volt olyan jégkorongozó a Karagandiban, aki beszél angolul. Nem is érezte jól magát, depresszióssá vált. Annyira, hogy azt találta mondani,

Ha ottmaradtam volna, most talán már egy kötélen lógnék, olyan depressziós voltam. Viccen kívül.

A folyamatos edzések mellett nem is nagyon volt ideje megnézni a várost, a klubon kívüli környezet rendben is volt, de maga a település elég egyszerű kis városnak bizonyult.

Mindezek ellenére Vay szerint nem baj, hogy ezt is megtapasztalta, mert értékes élményekkel gazdagodott, ráadásul a kemény felkészülés után jó erőben van. Az amerikai piachoz képest még időben is van.

A DIGI Sport felvétele itt tekinthető meg:

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik