Sport lineup

LeBron James tripla duplával indította be a szekeret

A győzelemből alaposan kivette a részét a nyári sztárigazolás LeBron James, aki 28 ponttal, valamint 11-11 lepattanóval és gólpasszal, azaz tripla duplával zárt új csapatában. LeBron karrierje során 74. alkalommal ért el tripla duplát. A Lakers a negyedik negyedben egy 19-4-es etappal alapozta meg sikerét, a házigazdáknál Kyle Kuzma 22, JaVale McGee 21 pontot szerzett. A Denver négy győzelem után először maradt alul az idényben.

Parádés hajrával tudta megszerezni a győzelmet a Boston, amely a mérkőzés utolsó 4:14 percét 16-1-re nyerte meg az Oklahoma City ellen. A Thunder meghatározó játékosa, Russell Westbrook szerzett ugyan 13 pontot – valamint 15 lepattanót és adott nyolc gólpasszt -, de rendkívül pontatlanul célzott, ami nem jellemző rá. Westbrook 20 mezőnykísérletéből mindössze öt volt sikeres, öt triplakísérletéből viszont egy sem. Az Oklahoma City továbbra is nyeretlen a szezonban, a csapat a bajnoki rajtot követően már a negyedik vereségét szenvedte el. Erre még nem volt példa, amióta a klub tíz évvel ezelőtt elköltözött Seattle-ből.

A 41 pontos Damian Lillard vezérletével nyert a Portland Trail Blazers. A játékos 34 pontot a második félidőre tartogatott. A vesztes Orlando egyszer sem vezetett a mérkőzésen.

A Detroit Pistons csupán hét ponttal bizonyult jobbnak a vendég Cleveland Cavaliersnél, de amíg a házigazdák veretlenségüket megőrizve a negyedik sikerüket aratták, addig a továbbra is nyeretlen vendégek sorozatban az ötödik vereségüket szenvedték el. A detroitiaknál Andre Drummond 26 pontot dobott, továbbá szerzett 22 lepattanót, ebben a két mutatóban pályafutása során 22., az idényben második alkalommal tudott 20-20 fölött termelni.

NBA, alapszakasz, eredmények:

Los Angeles Lakers-Denver Nuggets 121-114
Detroit Pistons-Cleveland Cavaliers 110-103
Orlando Magic-Portland Trail Blazers 114-128
Oklahoma City Thunder-Boston Celtics 95-101

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik