Sport

Nagy László ott lesz a világbajnokságon, ha szükség van rá

Kicsit a feje tetejére állt a magyar férfikézilabda. A Veszprém gyengélkedése miatt kirúgták Ljubomir Vranjest, aki nem csak a klubcsapat vezetőedzője volt, de egyben a magyar válogatott szövetségi kapitánya is. A szövetség kicsit kivárt, majd úgy döntött, ők is lecserélik a svéd szakembert, a közelgő két Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen Csoknyai István irányít majd beugróként – igaz, nem kizárt, hogy hosszabb távon terveznek vele.

Egri Viktor: a kéziszövetség teszetoszasága a tokiói részvételbe is kerülhet
Állandó szerzőnk szerint a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége férfi fronton egy ideje saját magát kergeti a nagy kerek tárgyalóasztal körül.

Úgyhogy egyelőre nem biztos, ki lesz az állandó megoldás a válogatott élén, pedig egyre közeleg a januári, dán-német közös rendezésű világbajnokság. A magyarok Svédországgal, Katarral, Argentínával, Egyiptommal és Angolával kerültek egy csoportba. Ilyen jó sorsolásunk talán még sosem volt, a vébé pedig az olimpia kapuja, úgyhogy nagy lehetőség előtt a magyar kézicsapat.

Amely számíthat Nagy Lászlóra.

Ezt maga a klasszis átlövő mondta el az M4Sportnak. Nagy Egy éve vonult vissza, nélküle leszerepelt a csapat az Európa-bajnokságon, majd visszatért a szlovénok elleni vb-selejtezőre, ott pedig remekelt a csapat. Ez is jelzi, mennyire megkerülhetetlen még mindig, 37 évesen is.

Abban maradtunk, ha sérüléshullám vagy olyan dolog nehezíti meg a válogatott felkészülését, hogy a személyemre is szükség lehet, mint játékos, csapatvezető vagy bármilyen más formában, természetesen ott leszek a válogatott környékén. A visszatérésem nem személyhez kötött, a csapat és a magyar kézilabda érdekeit tartom fontosnak, mindegy, hogy a szövetségi kapitány Xavi Sabaté, Csoknyai István vagy anyukám esetleg. Nem az a lényeg, hogy ki, hanem miben tudnék segíteni

mondta Nagy László.

A veterán játékos szerint azt bátorság lenne kijelenteni, hogy majd a vébéről ki fog jutni a csapat a 2020-as tokiói olimpiára, viszont az olimpiai selejtezős tornát illene szerinte megcsípni.

Azt tagadta, hogy a szövetségtől kikérték volna az ő véleményét Vranjesről.

Én senkivel nem beszéltem hivatalosan. De ez nem is kívánságműsor, nem is tudom, hogy milyen indíttatásból került napvilágra. A legfontosabb, hogy a szövetség meghozta a döntést, a játékosoknak pedig úgy kell cselekedni a pályán és pályán kívül, ahogy azt az aktuális szövetségi kapitány megköveteli.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik