Sport

Hektikus első félidő után parádézott a Fradi a BL-ben

Elég nehéz túra várt a Fradira a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, Elek Gábor ugyanis Bobana Klikovac, Szikora Melinda, Djurdjina Malovics és Danick Snelder játékára sem számíthatott a német Bietigheim ellen. Márpedig a bukaresti vereséggel, majd a Kristiansandot az utolsó másodpercekben verő Ferencvárosnak nagyon kellett győzelem.

Jól kezdett a magyar csapat, Pena három góllal terhelte meg a hazai kaput már az első percekben, majd amikor már a negyedik gólját szerezte, 5-2-es előnyben volt a Fradi. Ekkor azonban megtorpantak Penáék, a Bietigheim pedig fordítani tudott egy 6-0-s rohanással. A félidőben 14-13 volt a németeknek.

A második játékrészt szenzációsan kezdte a Fradi, egyből sikerült egyenlíteni, hogy aztán fokozatosan leszakadjon a Bietigheim, a 45. percben már öt találat volt a magyar előny (17-22). Úgy tűnt, hogy a házigazda szétesett a végére, a Pena és Háfra vezette Ferencváros pedig magabiztosan játszott, igaz, Visser találatával az 59. percben feljött két találatra a Bietingheim. 28-25-re nyert végül Elek Gábor csapata.

Tönkreverte a német bajnokot a Győr a BL-ben
Három forduló után is hibátlan a címvédő.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, D csoport, 3. forduló

Bietingheim (német) – FTC Rail-Cargo Hungaria 25-28 (14-13)

a Ferencváros gólszerzői: Háfra, Pena 7-7, Schatzl 5, Kovacsics 4, Klivinyi 3, Mészáros, Faluvégi 1-1

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik