Sport lineup

101 éve megy az NHL, de ilyenre még nem volt példa

A New Jersey Devils 3-0-ra legyőzte a vendég Dallas Stars együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, így a negyedik mérkőzését követően is hibátlan maradt, írja az MTI. Ráadásul a Devils – amely az idényben másodszor gólt sem kapott – mind a négy találkozóját a rendes játékidőben nyerte meg.

Az első gólt ezúttal is Kyle Palmieri szerezte, így ő lett a liga történetében az első olyan játékos, aki csapatában a szezon első négy meccsén az első találatot lőtte.

Az Edmonton Oilers Darnell Nurse hosszabbításban szerzett góljával nyert a Winnipeg vendégeként, Connor McDavid két góllal és két gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A 21 éves támadó csapata szezonbeli első kilenc góljából aktívan vette ki a részét – négy gól, öt assziszt -, és ezzel megdöntötte Adam Oatesnek (Detroit) az 1986/87-es szezonban felállított hétpontos rekordját.

Tyler Johnson és Louis Domingue főszerepet vállalt a Tampa Bay kétgólos sikerében, előbbi három gólt szerzett, utóbbi 38 alkalommal védett.

Nathan MacKinnon a szezon hatodik Avalanche-meccsén is eredményes volt, de csapata, a Colorado szétlövés után kikapott a New York Rangerstől. Büntetőkkel maradt alul a Florida Panthers is – 5-5 után a Philadelphia Flyersszel szemben -, amely így a negyedik mérkőzését követően is nyeretlen maradt.

Mindössze 34 másodpercig tartott a ráadás Pittsburgh-ben, ahol a vendég Vancouver Brock Boeser góljával tudott nyerni.

A Vegas Golden Knights kapusa, Marc-Andre Fleury karrierje 407. győztes meccsén van túl, ezzel posztján beérte a liga örökrangsorának tizedik helyén álló Glenn Hallt.

Eredmények – NHL, alapszakasz

New Jersey Devils-Dallas Stars 3-0
New York Rangers-Colorado Avalanche 3-2 – szétlövés után
Philadelphia Flyers-Florida Panthers 6-5 – szétlövés után
Pittsburgh Penguins-Vancouver Canucks 2-3 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning-Carolina Hurricanes 4-2
Minnesota Wild-Arizona Coyotes 2-1
Winnipeg Jets-Edmonton Oilers 4-5 – hosszabbítás után
Vegas Golden Knights-Buffalo Sabres 4-1

Nyitókép: Jim McIsaac/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik