Sport

Folytatódik a teniszbotrány: Sávolt most a szövetség fideszes elnökének üzent

Nem csitulnak az indulatok a Magyar Tenisz Szövetség körül kialakult botránybanFucsovics Márton edzője, Sávolt Attila most már a szervezet elnökének, az amúgy fideszes országgyűlési képviselő Szűcs Lajosnak írt nyílt levelet, amelyben minden eddiginél keményebben fogalmaz.

Sávolt Attila: Nem kellene mindenkit hülyének nézni
A Magyar Tenisz Szövetségben uralkodó totálisan rendezetlen viszonyokról mesélt Fucsovics Márton edzője, aki biztos benne: amíg a jelenlegi operatív vezetés irányít, nem lesz megegyezés.

Mi is megírtuk, hogy Sávolt hiába volt ott a szövetség szeptember 26-i közgyűlésén, szót nem kapott. Sávolt a levelét azzal kezdi, hogy szerinte Szűcs attól félt, hogy kellemetlen helyzetbe hozza őt, de neki nem ez lett volna a célja. Sávolt sérelmezi, hogy az elnök több helyen a magyar tenisz ellenzékének állította be őt, és vagy féltucat, amúgy köz tiszteletben álló teniszezőt, belerértve Fucsovicsot, Babos Tímeát, Markovits Lászlót és Temesvári Andreát.

Ez itt nem a parlament, és mi nem vagyunk a magyar tenisz ellenzéke, az ellensége pedig végképp nem. Ezt határozottan visszautasítom mindannyiunk nevében

– így Sávolt.

A 42 éves edző aztán cáfolja azokat az utalásokat, miszerint őt önös érdekek vezérkik, majd az elnök figyelmébe ajánlja a főtitkárt, Richter Attilát, aki mint írja, „ATP-versenyigazgató, WTA-versenyigazgató, ITF- versenyigazgató, Tennis Europe alelnök és ITF Davis-kupa bizottsági tag is egyben, arról már nem is beszélve, hogy menedzser is szeretett volna lenni.”

Azzal tisztában van, hogy a Nemzeti edzőközpontban a Főtitkár úr irodája nagyobb, mint a kondi terem? Hogy a kondi teremben még ma sincs egy normális futópad? Hogy nincs szabadtéri kemény pálya, pedig ma a profi versenyek 70 százalékát szabadtéren, kemény pályán rendezik?

– kérdez Sávolt, aki hozzáteszi, hogy tanítványának úgy kellett kiálni a US Openen a 14-szeres Grand Slam-győztes, későbbi győztes Novak Djokovic ellen, hogy itthon nem tudott megfelelő pályán készülni.

„Fucsovics Marci bele lett keverve ebbe az egészbe“
Richter Attila főtitkárnak papírja van arról, hogy Fucsovics Mártont és Sávolt Attilát szerződés köti a teniszszövetséghez, s azt is elmagyarázza, az MTSZ miért nem fizet egy garast sem a játékosoknak a Davis Kupa-sikerekért. Válaszinterjú.

Sávolt a levelében azt is nehezményezi, hogy Szűcs az ECHO TV-ben a tenisz ünnepének nevezte a közgyűlést, miközben az eseményt éppen azért kellett összehívni, mert négy elnökségi tag lemondott, és a helyükre pedig sikerült olyan embereket megválasztani, akik még félprofi szinten sem teniszeztek soha.

Sávolt szerint a magyar tenisz nem büszkélkedhet sajnos olimpiai bajnokokkal, de van egy „Taróczy Balázsunk, Temesvári Andreánk, Szávay Ágnesünk, Mandula Petránk, Kuti Kis Ritánk, Kapros Anikónk, Noszály Sándorunk.”

Őrült összegek mennek el pár napig álló teniszstadionokra
Így kerül a 10 milliárd forint körüli összegre tervezett margitszigeti teniszstadion már az első kapavágás előtt több mint két milliárdba.

A korábbi top 100-as játékos szerint az sem elfogadható, hogy miközben ő felvetette, hogy egy független könyvvizsgáló, auditor cég folytasson átfogó vizsgálatot, addig sikerült azt a PwC-t kiválasztani, amelyben cégtárs egy bizonyos dr. Bársony Farkas, akit – láss csodát – most választottak be a szövetségi elnökségébe is.

Nem tudom, melyik a rosszabb, ha valóban van könyvvizsgálói vizsgálat folyamatban, amit a PWC folytat és annak cégtársa elnökségi tag, tehát innentől kezdve független vizsgálatról aligha beszélhetnénk, összeférhetetlenségről annál inkább, vagy pedig, ha Ön nem mondott igazat az államtitkárságon és nincs is ilyen vizsgálat egyáltalán folyamatban ezzel a céggel?

A teljes levél itt elolvasható:

Nyílt levél dr. Szűcs Lajosnak a Magyar Tenisz Szövetség elnökének! Tisztel Elnök úr! Nem kaphattam Öntől szót az…

Közzétette: Sávolt Attila – 2018. szeptember 28., péntek

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik