Sport lineup

Pár perc alatt egész San Francisco földbe állt

Az NFL idei szezonjának legnagyobb sztorija kétségkívül Patrick Mahomeshoz köthető. A Kansas City Chiefs másodéves irányítója a hétvégi, San Francisco 49ers elleni meccsen is parádézott, és már 13 touchdownnál tart – ezzel, hogy három hét alatt itt tart, amúgy rekorder is az NFL történelmében.

Most mégsem róla szólnak a hírek, hanem a San Franciscóról, ahol pár perc alatt elúszott az egész szezon. Az egy dolog, hogy a Chiefs simán verte az ígéretesnek tűnő 49erst, de az igazi dráma csak magyar idő szerint a mérkőzést követő nap, este derült ki:

a csapat irányítója, Jimmy Garoppoló nagyon komoly térdsérülést szenvedett, aminek következtében ki kell hagynia az egész szezont.

Garoppoló évekig ült Tom Brady mögött a New England Patriots kispadján, majd 2017 őszén került Kaliforniába, ahol megváltóként várták. Az addig szenvedő, 0-11-gyel álló csapat utolsó öt meccsét megnyerte, így Jimmy G meg is kapta a nagy pénzt, egészen pontosan öt évre 137,5 millió dollárt. Ő a jövő San Franciscónál, most nagy kérdés, hogy ez a sérülés mennyire befolyásolja majd a következő években (általában egy hosszú rehabilitáció után teljesen felépülnek a játékosok).

A sérülés:

Csakhogy még rosszabb legyen a 49ersnek: kiderült, hogy a csapat klasszis védője, Richard Sherman is kidőlt néhány hétre. A pályája csúcsát már jócskán elhagyó játékos fontos eleme a védelemnek, nagy kérdés, hogy ki fogja tudni megfelelően pótolni.

Eredmények, NFL, 3. játékhét:

Tampa Bay Buccaneers-Pittsburgh Steelers 27-30
Philadelphia Eagles-Indianapolis Colts 20-16
Atlanta Falcons-New Orleans Saints 37-43 – hosszabbítás után
Kansas City Chiefs-San Francisco 49ers 38-27
Miami Dolphins-Oakland Raiders 28-20
Minnesota Vikings-Buffalo Bills 6-27
Washington Redsking-Green Bay Packers 31-17
Carolina Panthers-Cincinnati Bengals 31-21
Jacksonville Jaguars-Tennessee Titans 6-9
Baltimore Ravens-Denver Broncos 27-14
Houston Texans-New York Giants 22-27
Los Angeles Rams-Los Angeles Chargers 35-23
Arizona Cardinals-Chicago Bears 14-16
Seattle Seahawks-Dallas Cowboys 24-13
Detroit Lions-New England Patriots 26-10
Cleveland Browns-New York Jets 21-17

Ajánlott videó

Olvasói sztorik