Sport

Eric, az Angolna Torghelle és Liu Shaolin Sándor ellen úszik a Duna Arénában

A 2000-es sydneyi egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor az úszóversenyek során felbukkant az Egyenlítői-Guineából érkezett Eric Moussambani, aki a klasszikus számban, a 100 méteres gyorsúszásban épphogy célba tudott érni.

Moussambani már megtanult rendesen úszni, 2012 óta ő Egyenlítői-Guinea úszókapitánya, és októberben ő is Budapestre utazik, itt rendezik ugyanis a FINA-világkupa negyedik állomását.

Moussambani kétszer is rajtkőre áll a Duna Arénában, október 4-én magyar sportolók ellen mutathatja majd meg, mennyit fejlődött az úszótudása.

Az ellenfelek között lesz a Magyarország első téli olimpiai aranyérmét megszerző rövidpályás gyorskorcsolyaváltó tagja, Liu Shaolin Sándor, az olimpiai és világbajnok tornász Berki Krisztián, a tavalyi Év sportolója, a gátfutó vb-bronzérmes Baji Balázs, a nemrég a crossfit-világbajnokságon óriási meglepetésre ezüstérmet szerző Horváth Laura, az olimpiai bronzérmes, vb-ezüstérmes párbajtőrvívó Somfai Péter, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó Veréb István, és végül, de nem utolsósorban a magyar futball egyik legelnyűhetetlenebb csatára, a válogatottban 42 mérkőzésen 11 gólt szerző Torghelle Sándor.

Két nappal később pedig olyan felnőttek ellen száll vízbe, akik a honi úszókluboknak tanultak meg úszni, miután ráébredtek, sosem késő elkezdeni.

A Moussambani körüli felhajtás egyébként nemcsak hírnevet, hanem támogatókat is hozott Egyenlítői-Guineának, ahol már két 50 méteres medence is van, míg ő anno egy szálloda 13 méteres medencéjében edzegetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik