Sport

Horváth Laura lett a világ második legfittebb nője

A 21 éves Horváth Laura végig ott volt a crossfit-világbajnokság élmezőnyében, az első nap után még vezetett, majd a második helyre került, és onnan vágott neki az utolsó napnak.

Horváth végig nagyon kiegyensúlyozottan versenyzett, a 14 számból mindössze kettő olyan volt, ahol a legjobb nyolcon kívül végzett.

Az utolsó napon többek között a kézen állva haladás és egy súlyemelésre hasonlító feladat várt a versenyzőkre, előbbiben hatodik lett, utóbbit megnyerte, csakúgy, mint azt a számot, ahol kisebb futások után kellett egy spinning kerékpár és elliptikus tréner ötvözetésre hajazó szerkezetet tekerni, a végén pedig egy súlyokkal megrakott rekeszt kötél segítségével elhúzni.

Horváth 1090 pontot gyűjtött a 14 versenyszám során, így másodikként végzett az ausztrál Tia-Clair Toomey mögött, aki súlyemelőként részt vett a 2016-os riói olimpián.

A crossfit nevű edzésmódszer a 2000-es években indult világhódító útjára az Egyesült Államokból, és azóta az egyik legkomplexebb és legmegterhelőbb sportággá nőtte ki magát.

Horváth első magyar nőként jutott ki a vébére, a Crossfit Gamesre, amelyet Wisconsin állam fővárosában, Madisonban rendeztek. A versenyeket különböző korosztályokban rendezték meg,

a nyílt kategóriában negyvenen indultak, közülük lett második Horváth, ami óriási teljesítmény.

A második hely egyébként 100 ezer dollárt, vagyis 27,7 millió forintot ért. A férfiaknál sorozatban harmadszor az amerikai Matt Fraser győzött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik