Sport

Új világbajnoka van a középsúlynak az év bokszmeccse után

A mexikói Canelo Álvarez vasárnap hajnalban többségi döntéssel legyőzte Gennadij Golovkint a nevadai Paradise-ban, így az övé lett a WBA, a WBC, az IBO és a Ring Magazine középsúlyú öve.

Nagy várakozás előzte meg az összecsapást, ugyanis egy évvel ezelőtt elég vitatott eredmény született: akkor hiába volt egyértelműen jobb Golovkin, döntetlenre hozták ki a találkozót. A felek aztán egy májusi visszavágóban egyeztek ki, de Álvareznek volt közben egy doppingügye, ami eltiltással járt, ezért végül a szeptemberi időpont.

Óvatosan kezdett a két bunyós, majd a 28 éves Álvarez ragadta magához a kezdeményezést, Golovkin lassúnak tűnt önmagához képest. A mérkőzés második felére a kazah egyre jobban belelendült, ellenfele azonban sokkal pontosabban bokszolt (a CompuBox statisztikái szerint Álvarez találati aránya 33 százalékos volt, Golovkiné 27 százalék), ez pedig a bíráknál győzelmet ért.

Dave Moretti és Steve Weisfeld 115-113-mal Álvareznek adta a mérkőzést, Glenn Feldman 114-114-re hozta ki, így a mexikói az új világbajnok – igaz, most is vannak kétkedők, akik szerint minimum döntetlen volt.

„A tények mellettem állnak, ő volt, aki végig védekezett. Elégedett vagyok, mert jól teljesítettem, egyértelmű a győzelmem” – mondta Álvarez a meccs után.

Golovkin nem nyilatkozott, hanem a ringből azonnal az öltözőbe ment. A 36 éves kazahnak ez volt a negyvenedik profi meccse és az első veresége – egy döntetlenje volt korábban, az ugye az Álvarez elleni párharc első felvonása. Véget ért ezzel nem csak a veretlensége, hanem 2010 óta tartó sorozata, nyolc éve ugyanis mindig megvédte világbajnoki címét.

Golovkin interjú nélkül hagyta el a ringet:

Nyitókép: AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik