Sport lineup

A Nike reklámarca lett az NFL-ből kiutált irányító

“Higgy valamiben, még akkor is, ha ez azzal jár, hogy mindent feláldozol”

– ezt a hangzatos szlogent tette ki a Twitter-oldalára Colin Kaepernick, aki 2013 februárjában még Super Bowt játszott a San Francisco 49ers csapatával, majd 2016-ban azzal került a hírekbe, hogy az amerikai himnuszt nem állva, hanem térdelve hallgatta végig, mert így akarta felhívni a figyelmet az afroamerikaiakat ért rasszista támadásokra és igazságtalanságokra.

Kaepernick valóságos mozgalmat indított el, rengeteg játékos követte a példáját, és térdelve hallgatta a himnuszt, az ügyben pedig boldog-boldogtalan véleményt formált, köztük Donald Trump amerikai elnök is, aki azt várta volna, hogy a tulajdonosok rúgják ki a renitenseket.

Kaepernick 2017 márciusában úgy döntött, felbontja a szerződését a 49ersszel, és szabadügynökként próbál magának csapatot találni, de azóta sem járt sikerrel.

Véletlenül pont az a futballista nem kell senkinek, akit Donald Trump gyűlöl
Négy éve nagydöntőt játszott, mostmár a leggyengébb csapatoknak sem kell Colin Kaepernick. Variációk egy témára.

A legutóbbi fejlemény, hogy bíróságra vitte az ügyét, miután úgy érezte, az NFL tulajdonosai a tiltakozása miatt összezártak, és nemkívánatos személynek titulálták.

Mindenesetre a világ egyik legnagyobb sportszergyártója, a Nike most felkarolta Kaepernicket, aki két másik NFL-essel, a New York Giants elkapójával, Odell Beckham Jr-ral és a Seattle Seahawks újonc linebackerével, a félkarú Shaquem Griffinnel, valamint a teniszező Serena Williamsszel együtt lett a legújabb reklámkampány arca.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik