Forma-1

Fernando Alonsónak határidőt szabtak

Michael Andretti, az Andretti Autosport főnöke az Autoweeknek nyilatkozva kifejtette a kétszeres Forma-1-es világbajnoknak döntenie kell, mit akar jövőre.

Fernando Alonso 2019-ben marad az F1-ben? Teljes szezonra átjön hozzánk az IndyCarba? Nyugdíjba megy? Mit fog tenni? Zak Brownak, az McLaren főnökének dolgoznia kell a jövő évi tervén, mert tudnom kell, mire számíthatunk? A lényeg, Fernando vagy teljes szezonra érkezik az IndyCar-hoz, vagy egyáltalán nem jön

– fogalmazott Andretti, aki azért feszegeti ezeket a kérdéseket, és azért szeretné tudni a válaszokat, mert továbbra is együttműködik a McLaren vezérigazgatójával, Zak Brownval a McLaren IndyCar csapatának  következő szezonjában is.

Brown is úgy fogalmazott, a vasárnapi Magyar Nagydíj után nagyobb figyelmet tud fordítani a potenciális IndyCar csapatra, lévén az F1 megkezdi a nyári szünetét. Minden esetre Andretti szerint egy teljes év Alonsóval az IndyCar-ban óriási lenne mind a sorozat, mind pedig a csapata számára.

Szeretném, mert öröm volt vele dolgozni. Amikor itt volt, érezhetően megváltozott az energia a csapatnál. Ezt nem lehet megvenni, ezt csak ő tudja magával hozni. Jó lenne mindenki számára. De ha idejön, sokat kell tanulnia

– érvelt Andretti, majd hozzáfűzte Brownnak és Alonsónak az augusztus 19-én esedékes következő IndyCar versenyig el kell dönteniük a jövőt, mert utána már túl késő lesz a 2019-es sorozat szempontjából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik