Sport

Eb-selejtezőn nyert Svájcban a röpiválogatott

A magyar férfi röpiválogatott ismét ötszettes meccset játszott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, ezúttal azonban nyerni tudott – mint ismert, pár napja kulcspillanatban tévedtek óriásit a játékvezetők a magyarok kárára, amire végül ráment a mérkőzés.

A röplabda szövetség példás büntetést kér minden idők egyik legnagyobb csalása miatt
A Magyar Röplabda Szövetség vizsgálatot követel és mind a macedónok, mind a játékvezetők precedens értékű büntetését kéri a válogatott szerdai mérkőzése után.

Vasárnap Svájcban játszott Bogdan Tanese szövetségi kapitány csapata és nyerte az első játszmát, ám a másodikban a meghibásodott eredményjelző miatti kényszerszünetet nem kezeltük jól, egyenlített a házigazda. A harmadik szettet ismét elhozta a magyar válogatott, de a negyedikben Svájc nagyon bekezdett és kiharcolta a mindent eldöntő, ötödik felvonást.

Az ötödik szettben néggyel is vezetett Magyarország, innen egyenlítettek a svájciak. 12-12 után két meccslabdához jutottunk, a másodikat értékesítette a mezőny legeredményesebb játékosa, Baróti Árpád.

A magyar csapat feljött a csoportja második helyére. A jövő héten két ukránok elleni mérkőzéssel folytatódik az Eb-selejtező, a második, szombati összecsapás lesz hazai pályán.

Eredmény – Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 2. forduló

Svájc-Magyarország 2-3 (-23, 21, -19, 23, -13)
a legeredményesebb magyar pontszerzők: Baróti 25, Gergye 18, Németh 15

A csoport másik mérkőzésén:
Macedónia-Ukrajna 2-3

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik