Sport

Óriási bírói hiba a magyarok ellen, kikapott a röpiválogatott

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-2-re kikapott a vendég Macedónia legjobbjaitól az Európa-bajnoki selejtezősorozat első, szerdai fordulójában. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában rendezett két és fél órás találkozó

minden szettje a lehető legkisebb, kétpontos különbséggel dőlt el.

Volt egy nagy bírói tévedés is, ráadásul kulcspillanatban és a magyar csapatot sújtotta: 12-12-nél, Pádár ütésénél a macedón feladó, Despotovski szándékosan megragadta és lefelé meghúzta a hálót, ezt a második játékvezető nem vette észre, a vezetőbíró pedig azt hitte, a magyar ütő ért a támadásnál a hálóhoz, így a macedónoknak ítélte a pontot. Ettől kezdve már csak a rivális vezetett, és nem sokkal később Gjorgiev pontjával lezárta a mérkőzést.

A magyar válogatott a vasárnapi, második fordulóban Svájcba utazik. A mieink augusztus végéig még három mérkőzést játszanak, a maradék két találkozóra januárban kerül sor.

A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe. A jövő évi Európa-bajnokságot négy országban, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában rendezik szeptember 12. és 29. között.

Eredmány – Eb-selejtező, 1. forduló, F csoport

Magyarország-Macedónia 2-3 (-23, -23, 23, 23, -14)
a legeredményesebb magyar pontszerzők: Pádár 19, Gergye 14, Szabó A. 13

Ajánlott videó

Olvasói sztorik