Sport

Murray már az első meccsén kikapott Cincinnatiben

A háromszoros Grand Slam-bajnok Andy Murray már a nyitókörben kiesett a Cincinnatiben zajló keménypályás tenisztornán. A kétszeres olimpiai aranyérmes skót játékosnak nehezen megy a játék csípőműtétje óta. A közel egyéves kihagyás komoly nehézségeket okoz számára, több versenytől visszalépett az év során, sőt legutóbb másfél hete a washingtoni negyeddöntőt is föladta, miután nyolcaddöntős győzelmén zokogott az örömtől.

Andy Murray zokogott a győzelme után
Hiába megannyi játszma és ATP-győzelem, a skót játékosból előbuktak az érzelmek.

Cincinnati sem hozott szerencsét a skót játékosnak. A szabadkártyával induló Murray ellenfele Lucas Pouille volt, aki az első játszmát bántóan simán hozta 6:1-re, ám a következő szettre mutatott valamit klasszisából a 31 éves skót is és ugyanilyen arányban nyerni tudott. A döntőben nagy küzdelem zajlott a pályán, végül azonban a francia került ki győztesként.

Szintén a tornához kapocsolódó hír, hogy a második fordulóban csatlakozik erőnyerőként Roger Federer, aki az elveszített wimbledoni negyeddöntő óta nem játszott tétmérkőzést. A 36 éves svájc klasszis Peter Gojowczyk ellen kezd majd.

Eredmények – Cincinnati tenisztorna, 1. forduló, a 32 közé jutásért

Pouille (francia, 16.)-Murray (brit) 6:1, 1:6, 6:4
Carreno Busta (spanyol, 13.)-Gasquet (francia) 6:3, 2:6, 6:3
Nisikori (japán)-Rubljov (orosz) 7:5, 6:3
Gojowczyk (német)-Sousa (portugál) 2:6, 6:4, 7:5

Nyitókép: Rob Carr/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik