Sport

Csak Nadal tudta megállítani a görög szupertehetséget

Az első helyen kiemelt Rafael Nadal nyerte a torontói keménypályás teniszversenyt, miután a vasárnapi döntőben két szettben legyőzte Sztefanosz Cicipaszt.

Sztefanosz Cicipasz nevét most már minden bizonnyal az is megtanulta, aki eddig nem ismerte: a görög játékos az 5,3 millió dollár (1,4 milliárd forint) összdíjazású keménypályás torontói férfi tenisztornán olyan sztárokat ejtett ki a döntőbe vezető úton, mint Novak Djokovic, Grigor Dimitrov és Kevin Anderson. Cicipasz Rafael Nadallal találkozott a döntőben, amely pont a 20. születésnapjára esett.

Az első szettet elég simán hozta a spanyol, a világelső 35 perc alatt nyerte meg a felvonást 6-2-re, Cicipasz fejcsóválva ment a padjához szusszanni egyet. A második játszma elején még elveszítette az első adogatását, de Nadal 5-4-es vezetésénél ő brékelt, majd 5-6-nál bréklabdája is volt, a világelső azonban egy hihetetlen labdamenetben hárítani tudta azt.

A második szett rövidítésben dőlt el, és bár szoros volt, Nadal végül papírforma győzelmet aratott.

A spanyol pályafutása során negyedik alkalommal nyerte meg a Rogers Cupot, amely így a legsikeresebb keménypályás tenisztornája.

Eredmény – torontói tenisztorna, döntő

Rafael Nadal (spanyol, 1.) – Sztefanosz Cicipasz (görög) 6-2, 7-6 (6-4)

Nyitókép: Vaughn Ridley/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik