Sport

Egy 10 éves srác megdöntötte Michael Phelps rekordját

100 pillangón és a 23 évvel ezelőtti korosztályos csúcsát persze, de akkor is fenomenális.

Nem túl gyakori, hogy Michael Phelps bármely rekordját is megdöntsék, lévén a 28., Rióban szerzett olimpiai aranya után 31 évesen visszavonuló világklasszis olyan űridőket úszott, amelyek közül egyik-másik még évek múlva is kiállja majd a versenyt.

Ehhez képest a cnn.com arról számolt be a 10 éves Clark Kent Apuada megdöntötte Michael Phelps 23 évvel ezelőtt 100 pillangón úszott amerikai korosztályos rekordját.

A kis Clarkot természetesen máris „Supermannek” hívják. A Monterey County Aquatic csapat úszója, a Kaliforniai Far West Nemzetközi Bajnokságon versenyzett, és 1:09,38-as idővel diadalmaskodott 100 pillangón.

Ez több mint egy másodperccel jobb, mint a Phelps – ne feledjük, azóta 28 olimpiai aranyat nyert – 1995-ös bajnokságán úszott ideje. Hogy tovább fokozzuk, Clark mindössze négy éve úszik versenyszerűen.

Ez a gyerek nem hasonlítható eddigi egyetlen tanítványomhoz sem

– áradozott az ifjú tehetségről edzője, Dia Riana.

Clark apja elmesélése szerint zongoraórára jár, harcművészetet tanul, és az iskolában a normál tananyag mellett programozást is tanul.

Egy hazai példa arra, egy-egy világklasszis úszó korosztályos rekordjait milyen nehéz megdönteni:

Az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina 50 méteres háton felállított csúcsa 29 évet élt, mígnem Ilyés Laura Vanda tavaly decemberben átadta a múltnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik