Sport

Válogatott vízilabdázónk beszólt a Magyar Rádió riporterének

Mezei Tamás megsértődött, és minősíthetetlenül válaszolt, amikor az Olaszország elleni vereség után az okokról faggatták.

Az elmúlt két évtizedben, de korábban is a sportszerető emberben az a kép alakult ki, hogy a magyar vízilabdázók, tanultak, intelligensek, kiválóan nyilatkoznak, még a legnehezebb helyzetben is helyén van az eszük.

Mondjuk Mezei Tamás se nem olimpiai-, se nem világ-, se nem Európa-bajnok. 27 éves, kétszeres magyar bajnok, 2014 óta válogatott és 2017-ben a budapesti vizes vb-n is tagja volt Märcz Tamás – meglepetésre – világbajnoki ezüstérmet szerző csapatának.

Meg annak is, amelyen szerdán keresztül rohant Olaszország a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság második selejtezőmérkőzésén (Magyarország-Olaszország 5-12). 

Feltörölték a padlót a magyar férfi vízilabda-válogatottal az Eb-n
Olaszország nagyon csúnyán elbánt Märcz Tamás csapatával.

Se a – korábbi világsztárokéhoz képest – szerényebb sikerlista, se a mérkőzést követő feszültség nem hatalmazza fel Mezeit arra, amit tegnap este megengedett magának. Történt, hogy finoman fogalmazva sértődötten, illetlen szavakat használva reagált akkor, amikor a Magyar Rádió riportere az orra alá tolta a mikrofont a kifejezetten a meccs utáni nyilatkozatokra létrehozott úgynevezett vegyes zónában.

Még szerencse, hogy szavai nem élő adásban hatolták át az étert, mert így Szabó Szilárd, a stúdióban ülő műsorvezető finomítani tudott rajta.

Ennek ellenére feltételezhetően a vízilabdázó megnyilvánulása annyira sértette a fülét, szakmai önérzetét, hogy úgy vezette fel a szerda esti Sportvilág ezen részét; reméli Mezei oda nem illő szavai, kifejezései mindegyikét sikerült kivágnia az interjúból.

Ilyen nyilatkozatokkal lehet egy-egy sportág és egy sportoló évek alatt felépített renoméját sebesen leépíteni.

Friss információ:

Legújabb információnk szerint Mezei Tamás azóta elmondta, nagyon bánja az egészet és elnézést kért a Magyar Rádió riporterétől a történtekért. A riporter pedig elfogadta azt, és nem haragszik.

Íme a finomított, vágott verzió:

Mezei Tamás érkezik. Az olaszok átgázoltak rajtunk, milyen érzések vannak benned? Gondolom most nem szívesen nyilatkozol – szólt a Magyar Rádió riportere, P. Fülöp Gábor helyszíni kérdése közvetlenül a mérkőzés után.

Most mit mondjak, előbb elmondtad, amit szerettem volna mondani.

– 0-5-tel kezdtünk. Nyilván ezt az olaszok, de senki ellen nem lehet megengedni. Mi történt? Néha két védő nézte az egyetlen beúszó játékost?

– Nem tudom. Biztosan okosabbak vagytok, mert én nem tudom mi a helyet. De mit akartok? Kikaptunk és akkor egyből idejöttök két perc után már, hogy mondjak valami okosat.

– De hát ez a munkánk.

– Jó, nekem meg az, hogy mondjak valamit, de nem tudok semmi okosat mondani. Kérdezzetek valami olyat, hogy… Kaptak egy hátszelet, keresztülszaladtak rajtunk. Úgy kezditek az egész interjút, hogy átgázoltak rajtunk. Egész nyáron készültünk. Így alakult az egész. Ők belőtték a helyzeteiket, mi nem. Kész. Onnantól elszállt az egész. Ettől függetlenül az egész csapat küzdött próbálta, csinálta.

A teljes interjú itt hallgatható meg, míg az olasz meccs utáni kapitányi értékelés itt olvasható.

Vízilabda: kapitányi értékelés a megalázó vereség után
Szerda este beleszalad az „olasz késbe” a férfi vízilabda válogatott. Miközben a közönség nem ehhez szokott, a szakma látja az okokat.

(Nyitókép: Mezei Tamás (hátul) és az olasz Zeno Bertoli ellen küzd a Magyarország – Olaszország mérkőzésen 2018. július 18-án. MTI Fotó: Illyés Tibor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik