Sport

Vranjes már tudja, mit szúrt el a Veszprém

Vasárnap indult el a hollandiai edzőtáborba a Telekom Veszprém kézicsapata, előtte azonban Ljubomir Vranjes vezetőedző nyilatkozott a klubhonlapnak. A svéd szakember nyaralásból tért vissza, a családjával töltötte az elmúlt heteket Svédországban és azt mondta, elegendő energiát szerzett a következő idényre.

Tavaly elveszítettünk pár meccset, amiket nem kellett volna. A szerencse nem a mi oldalunkon állt, valamint volt, hogy a megfelelő szintet nem értük el. Tudom, hogy ez miért történt, és ennél jobbnak kell lennünk a következő idényben. Kevesebbszer kell kikapnunk

– értékelte pár hét távlatából az előző szezont, amely során a csapat megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokságban viszont csak második lett, a Bajnokok Ligájában pedig kiesett a nyolcaddöntőben.

„Fizikai tesztek lesznek főleg. Reggel kezdünk egy reggelivel, majd jönnek a tesztek, az ugrástól elkezdve a súlyemelésen át, egészen a hosszú és rövid távú futásig. Sok időt fogunk a konditeremben tölteni. Délutánonként labdás edzések is lesznek, valamint megbeszéléseket tartunk majd a csapattal, ahol a jövőről és a céljainkról lesz szó” – mondta a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Vranjes arról, mi vár a csapatra Hollandiában.

Öten érkeztek a nyáron Veszprémbe (a beálló René Toft Hansen, a balátlövő Borut Mackovsek, az irányító Kentin Mahé, a balszélső Manuel Strlek és a kapus Sterbik Árpád), Vranjes szerint nagyon fontos volt az ő leigazolásuk, kellett a vérfrissítés a csapatnak. Ezért is játszik majd sok felkészülési mérkőzést magyar és külföldi klubok ellen egyaránt a Veszprém, a vezetőedző szeretné az újakat minél hamarabb beépíteni.

Végül megkérdezték, mit vár az új idénytől, amire rövid választ adott:

Egy csapatot!

Az edzőtáborba az alábbi játékosok utaztak el:

Kapusok: Sterbik Árpád, Mikler Roland, Aleksandar Djurdjevic

Jobbszélsők: Dragan Gajic, Gasper Marguc

Jobbátlövők: Nagy László, Kent Robin Tonnesen

Irányítók: Lékai Máté, Petar Nenadic, Kentin Mahé

Balátlövők: Momir Ilic, Ligetvári Patrik, William Accambray, Borut Mackovsek, Mirsad Terzic, Iman Jamali

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik