Sport

A szív volt a világbajnok magyar válogatott legnagyobb ereje

A házigazda magyar válogatott nyerte meg a női junior-világbajnokságot, miután a szombati döntőben 28-22-re legyőzte Norvégiát a debreceni Főnix Csarnokban. Az óriási siker ünneplésénél egy játékos hiányzott: Lakatos Rita, a csapat kapitánya, aki egy ütközésnél elveszítette két fogát és kórházba kellett szállítani.

A junior kézi-vb magyar hősének kifejelték két fogát
Lakatos Ritát már kiengedték a kórházból, de egyelőre a beszéd még nehezére esik.

„Nem jellemző rám, hogy csak úgy lent maradok, mindig inkább rám kell szólni, ha már látszik, hogy fáj valamim, hogy jöjjek le… De itt rögtön éreztem, hogy az egyik fogam elvesztettem. Mentővel bevittek a kórházba, és ott egy kis tévén láttam, hogy nyertünk. Elkezdtem sírni, a barátom, aki jött velem, meg is ijedt… De megnyugtattam, hogy az örömkönny volt! Azóta sajnos volt már könnyem a fájdalom miatt is, egy fogam ugyanis kiesett, kettő pedig letört” – mondta az Új Szónak a 19 éves irányító, aki azt is elmondta, hogy később az esti bulit is kihagyta.

Lakatos arról is beszélt, ezen a világbajnokságon tanulta meg, hogy mennyire odafigyelnek a többiek a csapatkapitányra, így nem engedhette meg magának, hogy bármikor is összeomoljon. A társak azt mondták neki, érte játszottak, de ő úgy érzi, mások jobban aggódnak érte, mint ő saját magáért. Az pedig nem zavarja, hogy nem emelhette magasba a trófeát:

Tényleg nem emelhettem magasba a kupát, de attól még világbajnokok lettünk! És attól még átéltem azt, milyen csodálatos érzés, amikor könnybe lábad a szemem a Himnusz alatt, amikor libabőrös leszek egy gólunk után… Számomra a lehető legszebben végződött az egész. Világbajnok vagyok, ezt nem veheti el tőlem senki – fogat meg bármelyik fogorvosnál lehet kapni!

Golovin Vlagyimir: Át tudtunk lépni az árnyékunkon, letettük az alapokat
A vb-győztes női juniorválogatott szövetségi kapitánya adott exkluzív interjút identitástudatról, a fiatalokban buzgó tettvágyról és arról, lehet-e Háfra Noémiékből a felnőttek között is világbajnok.

A magyar válogatott a világbajnokság egésze alatt jobb volt a második félidőben, mint az elsőben. Gondolhatnánk, hogy volt valami titok, de Lakatos szerint erről szó sincs.

A mi erőnk egy volt: a szívünk. És ebbe nem csak mi számítunk bele, a csapat az edzőkkel és a stábbal együtt, hanem a rendezők és a szurkolók egytől egyig. Egymást buzdítva, végig igazi csapatként mentünk, ez volt a mi erőnk.

Megkérdezték arról is, hogy mit ígér ez a győzelem a magyar kézilabdának, de Lakatos Rita szerint erről még korai beszélni.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik