Sport

Fa Nándortól merít az Eb-elődöntős magyar pólókapitány

Bíró Attila szerint a címvédő magyar női vízilabda-válogatottban még az olaszok elleni nagyszerű győzelem után is bőven van potenciál, és a hollandok elleni elődöntőre szükség is van fejlődésre a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon.

Izgalmas hajrával jutott elődöntőbe a női pólócsapat
Az utolsó fél perc döntötte el a találkozót az Európa-bajnokságon, szerencsére a magyarok javára.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy a negyeddöntővel kapcsolatban a Fa Nándor életrajzi könyvében olvasottak jutottak eszébe, mert abból kiderül, milyen jó hátszélben vitorlázni, és mennyire nehéz ellenszélben, viszont szerencsére csapatának utóbbi mellett is sikerült továbbjutnia.

Bíró ezzel az egyoldalúnak nevezhető bíráskodásra utalt, hozzátette, nem vár hasonlót az elődöntőben, viszont csapata csak jobb támadójátékkal juthat tovább.

Kiemelte, továbbra is folyamatos az a fejlődési ív, amelyről már annyit beszélt: a válogatott június végi Vodafone Kupától kezdődően napról napra jobb teljesítmény nyújt támadásban és védekezésben is.

Sok lehetőség van még a csapatban, több játékostól, nevek nélkül, többet várok, akár összjátékban, akár emberfórban és védekezésben is

– nyilatkozta a kapitány, aki az olaszok elleni meccsen már elégedett volt a statisztikai mutatókkal (8/4 emberelőny, 13/5 emberhátrány), azonban a folytatásban mind ezekben, mind a védési hatékonyságban szükség van a javulásra szerinte. A kapitány nem ülhet majd a le a kispadra, mivel az olaszok ellen a hajrában piros lapot kapott.

Nem tartok ettől, persze nem előny a csapatnak, de Tóth Lászlóban és Áts Bertalanban is megbízom, rutinos edzők, akikkel nagyon régóta együtt dolgozunk

– mondta Bíró, hozzátéve, hogy azt várja, két csapatkapitánya, Keszthelyi Rita és Szücs Gabriella helyes irányba tereli majd a társakat.

A két csapat a közelmúltban háromszor találkozott egymással, a világligában otthon 7-6-ra, Budapesten 10-5-re nyertek a hollandok, míg Rotterdamban július elején 10-6-ra győztek.

A szakember kiemelte, ezek alapján a hollandok az elődöntő esélyesei, azonban a magyar válogatott folyamatosan fejlődik, fizikálisan minden munkát elvégzett, amelynek köszönhetően nem tudják lemosni a pályáról. Hozzátette, a szakmai stáb legfontosabb feladata most, hogy taktikailag újítsanak, hiszen a hollandok ellen teljesen másféle vízilabdára van szükség, mint az olaszok ellen.

A magyar-holland összecsapás július 25-én, 17 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik