Sport

Izgalmas hajrával jutott elődöntőbe a női pólócsapat

A női vízilabda-válogatottunk kiélezett csatában 10-9-re verte az olasz csapatot az Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A mérkőzés változatosságát jól mutatja, hogy felváltva nyerték a negyedeket a felek, a döntő gól az utolsó fél percben esett.

Jobban kapták el a fonalat az olaszok, a magyar támadásokba rendre hiba csúszott, hat perc alatt már 2-0 volt ellenfelünknek. A második játékrészben azonban elkezdte dobálni a gólokat Keszthelyi Rita is, Gyöngyössy Anikó pedig a nagyszünet előtt előnyhöz juttatta a magyar csapatot, ekkor 5-4 állt az eredményjelzőn a javunkra.

Fordulás után Leimeter Dóra növelte ugyan az előnyünket azonban tízpercnyi tiszta játékidőn keresztül gólképtelen volt a magyar válogatott.

Az utolsó negyednek 8-6-os hátránnyal vágtunk neki, ám az utolsó két percre már egyenlő volt az állás. A rendkívül izgalmas hajrában nagyon stabilan védekeztünk azonban és támadásban Keszthelyi egy ügyes keresztbemozgással helyzetbe került és szorongatott helyzetben ugyan, de be tudta húzni csavarással a labdát az ellenfél kapujába.

Ekkor fél perc volt a meccsből és az ellentámadásból rögtön elméláztunk, Garda Krisztina pedig csak szabálytalanul tudta megállítani Valeria Palmierit. Büntetőhöz jutott az olasz csapat, azonban Gangl Edina kivédte a lövést, a maradék 10 másodpercet pedig lepörgettük az órán, így Magyarország 10-9-re nyert.

A magyarok a szerdai elődöntőben a Hollandia-Németország párharc győztesével találkoznak.

Végeredmény – Vízilabda Európa-bajnokság, negyeddöntő

Olaszország – Magyarország 9-10 (3-1, 1-4, 4-1, 1-4)

Kiemelt fotó: Illyés Tibor/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik