Most akkor Miklós Edit az elnök, vagy Bajai András?

Kaotikus a helyzet a Magyar Síszövetségben, senki sem tudja ki a legitim vezető, és ki nem. Egymást érik a közgyűlések, elnökök jönnek, mennek.
Kapcsolódó cikkek

Tovább folytatódik a Magyar Síszövetségben dúló hatalmi harc: péntekre Bajai András bíróságon bejegyzett, de nemrég a közgyűlés által leváltott elnök rendkívüli közgyűlést hívott össze.

A zárt körben megtartott tanácskozáson elfogadták a szövetség 2017-es pénzügyi és szakmai beszámolóit, majd – Bajai András kivételével – visszahívták a teljes elnökséget. Ezt követően a tagság új elnökséget és ellenőrző bizottságot választott

– mondta Bajai András az MTI-nek.

Miklós Editet, az április 15-i közgyűlésen megválasztott, de a Fővárosi Törvényszéken nem bejegyzett elnököt, valamint 60 klubot nem hívtak meg a pénteki közgyűlésre, és – a sajtó képviselőivel együtt – be sem engedték őket a terembe.

A szocsi olimpián lesiklásban hetedik helyezést elért alpesi síelő honlapunknak elmondta:

a közgyűlés az alapszabályunk szerint nyilvános kell legyen. Továbbá akkor jogszerű, szavazat-, és döntésképes, ha minden tagot meghívnak és a szavazattal rendelkező tagok minimum 50 + 1 százaléka jelen van a szavazáskor. Ez most nem volt meg. A továbbiakat az ügyvédünkre bízzuk.

Hozzátette: szomorú, hogy idáig jutott a szövetség, mert így nem lehet érdemi munkát végezni.

Bajai András beleállt a harcba Fotó: MTI

Előzmények: