Sport

Märcz Tamás: Várom, hogy átszakadjon az a gát

Märcz Tamás, a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon szereplő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya azt szeretné, ha a játékosok végre hinnének magukban, mert csak így tudnak jobb teljesítményt nyújtani.

A szakember a németek elleni 4-4-es döntetlent követően elmondta, azt tudták, hogy a németek keményen bele fognak állni a mérkőzésbe, éppen ezért ugyanezt várta a saját csapatától is, azonban végül ez máshogy alakult.

Azért a védekezéssel elégedett vagyok, Vogel Soma nagyon jól védett, rendben volt előtte a munka, viszont a lőtt gólok száma borzasztóan kevés, nem is tudom, mikor volt ilyen utoljára. Néhány játékoson láttam a fáradtságot, aminek viszont egy ilyen fontos mérkőzésen egyszerűen el kellene tűnnie, ugyanakkor a többség fizikai állapota még így is jó”

– mondta Märcz Tamás a csoport második helyéről döntő összecsapást követően. Hozzátette, továbbra is hisz csapatában.

Várom, hogy átszakadjon az a gát a fiúknál, aminek előbb utóbb át kell szakadnia. Tudom, hogy jó játékosok, oda fognak kerülni és be fogják lőni azokat a helyzeteket, amiket ma nem. Higgyenek magukban, mert én hiszek bennük, ők képviselik Magyarországot, ők a magyar válogatott, ez adjon nekik önbizalmat.

A kapitány kifejtette, ha arra van szükség, akkor akár a szünnapon megnéznek majd olyan, egy héttel ezelőtti mérkőzéseket, amelyeken kiválóan játszottak.

A 2017-es, hazai rendezésű világbajnokságon ezüstérmes csapat egyik legjobbja, a margitszigeti torna legértékesebb játékosa Vámos Márton kemény kritikát fogalmazott meg.

Megpróbáljuk összeszedni magunkat, a védekezésünket át kell mentenünk, de a fórokat össze kell rakni, mert ami tegnap egymás között az edzésen ment, abból most semmi sem sikerült. Lassan járatjuk a labdát, olyan impotens az egész kívülről és belülről egyaránt

– nyilatkozta Vámos, aki szerint a hollandokat le fogják győzni, majd jöhet a címvédő szerbek elleni erőfelmérő.

A magyar válogatott a nyolc közé jutásért a C csoport harmadik helyezettjével találkozik, amely a papírforma alapján a holland csapat lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik