Sport

A junior kézi-vb magyar hősének kifejelték két fogát

A magyar női kézilabdázás legnagyobb korosztályos sikerét érte el a válogatott Debrecenben, miután a junior világbajnokság döntőjében 28-22-re verte Norvégiát és világbajnok lett.

Sosem látott bravúr: világbajnok a kézi juniorválogatott
Három a magyar igazság, ennyi fináléra volt szükség, hogy elmondhassuk: a magyar női kézilabda junior-válogatott világbajnok.

Lakatos Rita a nyolc meccsen lőtt 21 góljával és megannyi gólpasszával igazi vezéregyénisége volt a csapatnak, azonban örömébe némi üröm is vegyült.

Amikor a fináléban 18-17-es állásnál összefejelt Andrea Solstaddal, akkora ütés érte a fejét, hogy két foga bánta és az ínye is megsérült. Kórházba kellett szállítani, az ünneplésnél, az aranyérmek átvételénél már nem lehetett jelen.


Szerencsére a kórházat már elhagyhatta, de olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy még a beszéd is nehezére esik – számolt be az ügynöksége közösségi oldalán.

A junior válogatott csapatkapitányának norvég klubja (Byåsen Håndball Elite) rendkívül sportszerűen mielőbbi felépülést kívánt játékosának, és biztosították, hogy türelmesen várják az immár világbajnokuk játékosukat, hogy megfelelő állapotban tudj csatlakozni a felkészüléshez.

(nyitókép: Lakatos Rita (b) és a norvég Synne Fossheim csatázik a labdáért MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik