Sport

Botrányosra sikerült a spanyol-magyar nyitómeccs a póló Eb-n

A címvédő magyar női vízilabda-válogatott 13-9-re kikapott a házigazda Spanyolország csapatától a Barcelonában zajló Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, szombaton.

A találkozót a hivatalos megnyitóünnepség vezette fel, beszédet mondott Ada Colau, Barcelona polgármestere, Paolo Barelli, az Európai Úszó Szövetség elnöke, valamint Fernando Carpena, a szervezőbizottság elnöke. Egy táncos előadás közben kisebb közjáték alakult ki, ugyanis a lelátó több pontján is rabruhába öltözött aktivisták előbb “Szabad Katalónia” feliratú léggömböket dobáltak be, majd a katalán zászlót feszítették ki látványosan.

Ezt követően elsötétült az aréna és gyönyörű fényjáték következett, a vízre varázsoltak számos klasszist, a magyarok közül Kásás Tamás, Gyarmati Dezső, valamint Drávucz Rita és Stieber Mercédesz került a “válogatottba”. A két csapat himnusza is emlékezetesre sikerült, a magyarok egy alaposan “újragondolt” változatot próbáltak követni, míg a spanyol dallamokat füttyszó és a katalán zászlót feltűnése “színesítette”.

Ezután végre kezdetét vette a mérkőzés is, amelynek első felében jóformán Szilágyi Dorottya tartotta meccsben a mieinket, pedig a meccs elején még az ő találatával a magyarok szereztek vezetést. A spanyolok a második játékrészben összeszedték magukat, a védekezésük összeállt, elöl pedig türelmesek voltak, így Leimeter Dóra az utolsó másodpercekben csak szépíteni tudott (5-4).

A nagyszünet után hazaiak könnyen kapták az emberelőnyöket és jól is használták ki azokat, a magyarok azonban még Bíró Attila időkérése után sem tudtak betalálni. A záró felvonásban is szinte folyamatosan emberelőnyben támadhattak a spanyolok, nem is nagyon hibáztak. A magyarok végül a hetedik fórjukat értékesítették Keszthelyi Rita révén, igaz, a meccs ekkor már elúszott. A hajrára minden fontos kérdés eldőlt, a spanyoloknak végül négy góllal diadalmaskodtak.

Eredmények – Női vízilabda Eb, B csoport, 1. csoportmeccs

Spanyolország-Magyarország 13-9 (3-2, 2-2, 3-1, 5-4)

További mérkőzések:
Németország-Szerbia 9-8 (1-3, 2-2, 4-2, 2-1)
Oroszország-Törökország 35-4 (9-1, 10-2, 10-0, 6-1)

Kiemelt fotó: Illyés Tibor/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik