Sport

A horvát nők nem olyan jók, mit a férfiak

A nők küzdelmeivel kezdetét vette a 33. vízilabda Európa-bajnokság. Barcelonában nyitányként a holland és a horvát lányok szálltak vízbe, és röpke egy óra elteltével mindenki tényként elkönyvelhette, hogy a horvát lányok messze nem olyan jók, mint a horvát férfiak.

Horvátországban nem tud az ember olyan strandot találni, ahol a tengerben ne lenne egy szabványméretű pólópálya felkötelezve és a két kapu közt ne dobálna, vagy „doplerezne” egy két srác. Helybéli lányokat azonban soha nem látni a vízből deréktól kiemelkedve labdát lóbálni, maximum szatyrot a közértben.

Arrafelé a hölgyek csak mostanság kezdtek ismerkedni a vízilabdával, nemrég kerültek be a nemzetközi póló vérkeringésébe is, úgyhogy a horvát férfi vízilabda válogatott tagjai, az olimpiai bajnokok (2012, London), és momentán a világbajnoki cím védői, továbbá az edzői stáb még nem tudta átadni azt a több évtizednyi tudást, tapasztalatot, amelyet a régi Jugoszláviából átmentettek és ma már délszláv iskolaként tart számon a világ.

Így hát nyitányként a horvát lányok kaptak 21 gólt a már rutinos holland hölgyektől, amire csak egyel tudtak válaszolni.

A magyar lányok 22.15-től ütköznek meg mindjárt a házigazda spanyolokkal, míg a férfiválogatott hétfőn 15.30-kor Grúzia elleni kezdi meg az Eb-t.

Vízilabda Európa-bajnokság, Barcelona, nők, csoportkör, 1. forduló:

A-CSOPORT
Hollandia–Horvátország 21–1 (6–0, 5–0, 3–1, 7–0) 
15.30: Izrael–Olaszország
20.30: Franciaország–Görögország
B-CSOPORT
Olaszország-Izrael 21-2 (3-0, 6-0, 5-1, 7-1)
18.30: Szerbia–Németország
22.15: MAGYARORSZÁG–Spanyolország (Tv: M4 Sport)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik