Sport

Wimbledon: Djokovic nyerte a kétnapos ütközetet

Mivel a nyolcadik helyen kiemelt, Federer-verő, dél-afrikai Kevin Anderson pénteken hat óra harminchat percig fárasztotta az amerikai John Ilsnert mire 7:6, 6:7, 6:7, 6:4, 26:24 (!)-re legyőzte és ezzel bejutott a wimbledoni tenisztorna döntőjébe, nem maradt idő a nap slágermeccsére, a Djokovics-Nadal elődöntőre.

Egészen pontosan a szerb és a spanyol teniszóriás elkezdte a meccset, de a hagyományos este 11 órás pályazárásig – éljenek a tradíciók – csak 6:4, 3:6, 7:6 (11-9)-ig jutottak.

Kétnapos meccs lett a Djokovic-Nadal elődöntőből
Annyira elhúzták az első elődöntőt, hogy nem maradt idejük befejezni a sajátjukat.

A 12. és a 2. kiemelt így kénytelen kelletlen szombaton 14 órától folytatta a métát. Rafael Nadal 6:3-ra nyerte a negyedik játszmát, ezzel 2:2-re egalizálta az állást, majd a mindent eldöntő ötödik szettben 4:3-ig mindenki hozta az adogatását, Djokovic nyerte a babonás hetediket.

A szerb Novak Djokovic (háttal) átpörgeti a labdát a szembenálló spanyol Rafael Nadalnak, a kétnaposra nyúló férfi egyéni wimbledoni elődöntőben AFP PHOTO / Glyn KIRK /

A statisztikák szerint Djokovic jobban szokta bírni az ötszettes mérkőzéseket. A szerbnek 28 győztes-, 9 vesztes meccs a karrier rekordja – Wimbledonban hetet nyert és csak egyet vesztett eddig, amikor így elnyúlt a találkozó –, szemben Nadallal, aki 20-11-es mutatóval bír (7-3 Wimbledonban).

Djokovicsnak volt is breaklabdája az 5-3-hoz, de ezt Nadal sikeresen hárította, így 4-4-re fordult az állás a mindent eldöntő ötödik játszmában.

Sőt, a kilencedik játékban Nadal jutott két breaklabdához, de ő sem tudott élni vele (5:4). Először 6:5-nél fogadhatta Djokovic Nadal adogatását a végső győzelemért, de nem járt sikerrel.

Csak nem kedvet kaptak Andersontól és Ilsnertől egy maratoni végjátékhoz?

– merült fel az emberben, miközben azért meg kellett állapítani, szerencsére a szerb és a spanyol csatája nagyságrendekkel szórakoztatóbb volt ezidáig is, mint amilyen a másik elődöntő két méter feletti óriásainak szerva-röpte játéka. Na ilyen labdamenet például egy sem akadt pénteken a hat és fél óra alatt:

2:2, 7:7-nél érték el a felek az öt órás játékidőt, igaz, ők pihentek közte 15 órát, majd 8:7-es Djokovic vezetésnél Nadal meccslabdát hárított és egalizált. 9:8 után azonban újra ez már nem sikerült neki.

A 2018-as wimbledoni tenisztorna férfi egyes döntőjébe Novak Djokovic jutott be. Nettó 5 óra 21 percet dolgozott ezért.

Wimbledon, férfi egyes, elődöntő:

Djokovic (szerb, 12.) – Nadal (spanyol, 2.) 6:4, 3:6, 7:6 (11-9), 3:6, 10-8
Anderson (dél-afrikai, 8.) – Isner (amerikai, 9.) 7:6 (8-6), 6:7 (5-7), 6:7 (9-11), 6:4, 26:24

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik