Sport

Inkorrekt karikatúrát közöl a Charlie Hebdo a román teniszezőről

A 2018-as Roland Garros női egyesének győztese, Simona Halep a szenvedő fele annak a karikatúrának, amelyet szerdai számában jelentette meg a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap.

A képen a női tenisz-világranglista élén álló román teniszezőnő látható, amint éppen élete első Roland Garros és Grand Slame-győzelmét ünnepli a hétvégén.

Megnyerte élete első Grand Slamjét a világelső
Simona Halep 40 évnyi GS-csöndet tört meg azzal, hogy megnyerte a Roland Garrost.

A karikatúra szövege:

„Egy román megnyerte a Roland Garrost” – alul pedig „Ócskavas, ócskavas” – felirat olvasható középen kupával a vicsorgó Halep.

A karikatúrát Dan Alexe, Párizsban élő román újságíró tette közzé Facebook-oldalán és érthető módon elég nagy vihart kavart, sértődöttséget váltott Romániában, ahol a lap sajtósa szerint úgy látszik nem értik a Charlie Hebdo karikatúráját, mert az csak „kifinomult francia humor”.

A kommentelők ezzel szemben románellenes támadásként, az országot és a románokat lejárató kampány részeként értelmezik a Charlie Hebdo gúnyrajzát – írja a maszol.ro.

2015. január 7-én két fegyveres terrortámadást hajtott végre a Charlie Hebdo szatírikus lap ellen, ahol életét vesztette 12 személy. A támadást megelőzően az élclap Mohamed karikatúrát közölt. A francia lap azóta is több életveszélyes fenyegetést kapott karikatúrái miatt, legutóbb tavaly novemberben.
(Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik