Sport

Megnyerte élete első Grand Slamjét a világelső

A világelső román Simona Halep újabb mérföldkőhöz érkezett, miután megnyerte a francia teniszbajnokság női egyes versenyét. A szombati döntőben 3:6, 6:4, 6:1-re legyőzte Sloane Stephenst a döntőben, ezzel

pályafutása első Grand Slam-trófeáját szerezte meg. Hazájából Halep lett Ilie Nastase (US Open 1972, Roland Garros 1973) és Virginia Ruzici után a harmadik Grand Slam-győztes.

A 26 éves játékos előtt egyetlen román női GS-bajnok akadt egyesben: éppen menedzsere, Ruzici, aki 1978-ban szintén a Suzanne Lenglen Kupát szerezte meg.

A fináléban a 25 éves amerikai nyugodott meg hamarabb, és stabil alapütésekkel 41 perc alatt begyűjtötte az első szettet. A folytatásban a floridai játékos 2:0-ra vezetett, de ekkor Halep rákapcsolt, 4:2-re fordított, majd szűk másfél óra elteltével kiegyenlített. Az utolsó felvonásban Stephens egyre többet rontott, Halep pedig frissebben mozogva 4:0-ra elhúzott, és onnantól már nem engedte ki a kezéből a meccset.

A szombati meccs már biztos volt, hogy Halep mindenképpen megőrzi vezető pozícióját a WTA-rangsorban, Stephens pedig feljön a negyedik helyre.

Végeredmény – Roland Garros, női egyes, döntő

Simona Halep (román, 1.)-Sloane Stephens (amerikai, 10.) 3:6, 6:4, 6:1

Kiemelt fotó: Cameron Spencer/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik