Sport

Eddig tartott az olasz csoda a Roland Garroson

Az elmúlt napokban kis túlzással mindenki megtanulta az olasz Marco Cecchinato nevét. A világranglista 72. helyezettje, aki nemrég a budapesti salakpályás tenisztornát nyerte meg most a Roland Garroson mutatott be őrülten nagy menetelést, amelynek a csúcspontja egyértelműen Novak Djokovic legyőzése volt a negyeddöntőben.

Olasz férfiteniszező ezt megelőzően 1978-ban volt elődöntős Grand Slam-tornán, akkor a Roland Garroson Corrado Barazzutti jutott el a legjobb négyig.

Őrült meccsen zúgott ki Djokovic a Roland Garrosról
Négy szettben kapott ki a világranglista 72. helyezettjétől.

Cecchinato pénteken a hetedik helyen kiemelt Dominic Thiem ellen lépett pályára és rendesen megszorongatta az osztrákot, az első szettet 7-5-re veszítette el, a másodikat pedig rövidítésben de úgy, hogy neki is volt három játszmalabdája.

A harmadik játszmában Thiem leütötte ellenfelét a pályáról, kétszer is brékelte riválisát és 5-0-ra vezetett, amikor az olasz megnyert egy gémet. Végül az osztrák 6-1-re nyerte meg ezt a felvonást.

A 24 éves Dominic Thiem így bejutott karrierje első Grand Slam-döntőjébe, ahol az ellenfele a Rafael NadalJuan Martín Del Potro mérkőzés győztese lesz. A másik elődöntőt is pénteken rendezik. Az előző GS-döntős osztrák Thomas Muster volt, aki 1995-ben megnyerte a Roland Garrost.

Eredmény – Roland Garros, elődöntő, férfiak

Dominic Thiem (osztrák, 7.) – Marco Cecchinato 7-5, 7-6 (12-10), 6-1

Nyitókép: Matthew Stockman/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik