Sport

„Kozák Danuta szerintem emberfeletti”

Hüttner Csaba szövetségi kapitány elégedetten értékelt a vasárnap befejeződött belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság után, melyen a magyar versenyzők remekül teljesítve 15 érmet – hat aranyat, öt ezüstöt és négy bronzot – gyűjtöttek, és az olimpiai számokat tekintve 3-3-2 volt a dobogós mérlegük.

A szövetségi kapitány, külön kiemelte az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danutát, aki gyermeke tavalyi születése miatt a 2016-os riói ötkarikás játékok óta most versenyzett először nemzetközi “vizeken”.

Dana visszatérése minden várakozást felülmúlt. Mindkét egyes számban bizonyította, hogy ismét kell vele számolni. Az benne volt, hogy az ötszáz egyest megnyeri, de amit a harmadik számában, kétszázon produkált, fáradtan, az első nemzetközi versenyén, az szerintem emberfeletti

– fogalmazott az Eb-t két arannyal (K-1 és K-4 500 m) és egy ezüsttel (K-1 200 m) záró világklasszis kajakosról a kapitány.

A fiatal, mindössze húszéves Kopasz Bálint hatalmas csata után lett második K-1 1000 méteren, majd másnap 500-on fáradtan versenyzett, s Hüttner Csaba elárulta: a sportoló ebből le is vonta a következtetéseket, mostantól egyesben csak a hosszabb távra összpontosít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik