Sport

Öt új játékost jelentett be a Fradi

A Ferencváros kézilabdacsapata nem teketóriázott, szerdán öt új játékos szerződtetését jelenetették be. A montenegrói Bobana Klikovac és Djurdjina Malovic, valamint Klivinyi Kinga, Szemerey Zsófia és Farkas Kata erősíti majd a zöld-fehéreket a következő idényben.

A válogatott balátlövő Klivinyi az Érd csapatától érkezik, aki márciusi vállműtéte óta a Ferencváros orvosi, illetve rehabilitációs stábjának felügyelete alatt készül a visszatérésre. A kapus Szemerey Zsófia a Siófok, a balkezes átlövő, Farkas Kata pedig a Békéscsaba együttesétől igazol a fővárosba.

A montenegrói válogatott Malovic eddig csak hazájában kézilabdázott, az utóbbi három idényben a Buducnost Podgoricát erősítette. A 22 éves balkezes átlövő 29 alkalommal volt eredményes a Bajnokok Ligája előző idényében. A szintén montenegrói válogatott Klikovac korábban játszott a Debrecen és az Alba Fehérvár színeiben is, legnagyobb sikerét azonban idén érte el: a román SCM Craiova csapatából igazolt Ferencvárosba. A 22 éves beállónak a bajnokság utolsó fordulójában súlyosan megsérült a térde, ezért hosszú kihagyás vár rá.

Akadnak távozók is a Fradi keretében: a holland Laura van der Heijden a német Bietigheimben folytatja, a montenegrói Marija Jovanovic visszavonul, Szucsánszki Zita és Szekeres Klára pedig családalapítás miatt átmenetileg szünetelteti a játékot.

Az FTC a legutóbbi szezonban a bajnokságban gólkülönbséggel maradt le az aranyéremről, a Magyar Kupában bronzérmes lett, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntőig jutott.

Kiemelt fotó: fradi.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik