Sport

Már nagyon unhatják egymást, de megint Golden State-Cleveland NBA-döntő lesz

Nyugatról a Golden State Warriors csapata biztosította helyét az NBA nagydöntőjében, mivel a Houston Rockets ellen győzött idegenben, és ezzel 4-3-ra megnyerte a párharcot.

A címvédő sorozatban negyedszer jutott fináléba, és mivel ott a Cleveland Cavaliersszel találkozik, a döntőben az elmúlt három év párosítása ismétlődik. 

A párharc utolsó meccsére az alapszakaszgyőztes houstoniak nagyon felszívták magukat, azok után, hogy két nappal korábban óriási verést kaptak Oaklandben. Az első félidőben a James Harden vezette Houston nagyszerűen játszott, ekkor egyáltalán nem érződött a sztárirányító, a sérülés miatt a párharc utolsó két meccsét kihagyó Chris Paul hiánya.

A második negyed közepén a Rockets már 15 ponttal is vezetett, és a nagyszünetben 11 volt az előnye.

A Golden State azonban a pihenőt követően egészen más arcát mutatta. Stephen Curry (27 pont, 10 gólpassz), a csapat talán legjobbja, igazi vezérként kosarazott a harmadik 12 percben, melyben nem csupán ledolgozta hátrányát, hanem komoly előnyre is szert tett a szakaszt 33-15-re megnyerő Warriors. Az utolsó negyedben aztán az egyre fáradtabb hazaiaknak már nem volt igazán esélyük, a Golden State pedig sorozatban negyedszer jutott be a nagydöntőbe.

“Idegenben kellett megnyerni a hetedik meccset. Ilyen helyzetben még soha sem voltunk korábban. Rengeteg akadályt és nehézséget kellett leküzdenünk. Fantasztikus érzés” – mondta Curry a meccs után.

A houstoniak hiába álltak a nagy siker kapujában, a kettő közül egyik lehetőségüket sem tudták kihasználni. A 23 pontig jutott Eric Gordon szerint Paul hiánya miatt buktak el, Harden, a csapat legjobbja viszont más véleményen van.

“Chris nagyon fontos része a csapatunknak, komoly érdemei vannak abban, hogy idáig jutottunk. Ám nélküle is megvoltak a lehetőségeink ezen és az előző mérkőzésen is, különösen az első félidőben”

– mondta Harden, aki 32 pontot szerzett hétfőn.

A meccs legeredményesebbje a Warriors sztárja, Kevin Durant volt 34 ponttal. A Golden State-Cleveland finálé első mérkőzését magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik Oaklandben.

Eredmény, Nyugati főcsoport, döntő, 7. mérkőzés:

Houston Rockets – Golden State Warriors 92-101
A párharc végeredménye: 4-3 a Golden State Warriors javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik