Sport esport

Veretlenül nyerte csoportját a magyar efoci-válogatott

Befejeződött a magyar efutball-válogatott számára a VPG Világbajnokságának csoportköre. Fontos tudni, hogy a Fifa Pro Clubs világában jelenleg két vb létezik:

  • Az egyik az ITFA nevével jelzett, ez lenne a „valódi világbajnokság”, ahol világ országainak nagy része képviselteti magát.
  • A másik az angol virtualprogaming (VPG) nevű cég, amely külön erre a játékmódra optimalizált weboldalt fejlesztenek, amelyen rengeteg ország bajnoksága fut, köztük a magyar is. Ők ezeknek az országoknak „tettek össze” egy világbajnokságot. Lényegében ez egy amolyan ligalávolatott vb.

A mieink ezutóbbin vesznek részt, a G csoportban Horvátország, Gibraltár és Belgium mellett kaptak helyet a magyarok. Csoportellenfeleink közül csak a belgákat ismerhettük korábbról, ám őket túlságosan is jól: még soha nem sikerült legyőzni őket.

Mivel a VPG amolyan ligaválogatottaknak tartott világbajnokság, ennek szellemében a 23 fős keretbe meghívót kapott több olyan játékos is, aki régóta az u21-es válogatottban gyűjthetett tapasztalatot.

A csapat elképesztően jól szerepelt a 6 csoportmeccs során,a magyar válogatott végül 5 győzelemmel és egyetlen döntetlennel, veretlenül nyerte csoportját 16 ponttal.

Ezzel együtt a VB második legtöbb gólját eddig a magyar válogatott lőtte (17) legkevesebb gólját eddig Magyarország kapta, szám szerint mindössze kettőt.

Óriási amit a srácok véghezvittek, csak szuperlatívuszokban tudok róluk beszélni. Az u21-es srácok remekül kapcsolódtak be, Damina Bence gólt is szerzett a debütálásakor. Azt hiszem lassan kezd talán beérni a munkánk és kitűzhatünk nagyobb célokat is a következő játék kiadásakor. Az hogy 6 mérkőzésen mindössze 2 gólt kaptunk, remélem kicsit majd megfélemlíti az ellenfeleket. Itt volt már az ideje, hogy ne nekünk kelljen úgy kimenni a pályára, hogy „hű, basszus, ezek nagyon erősek”. A cél egyértelmű, szeretnénk minél tovább jutni az újoncokkal megtűzdelt csapattal. Hogy hol lesz az út vége még nem tudom, de remélem hogy most már sikerül egy éremmel hazatérni a „nagy válogatottnak” is…

– értékelte a csapat teljesítményét Poór Tamás szövetségi kapitány.

A Magyar válogatott számára két hét szünet következik, majd folytatódik a világbajnokság a nyolcaddöntőkkel, ahol a csapat ellenfele nagy valószínűséggel Skócia lesz.

Eredmények – VPG világbajnokság, G csoport

Gibraltár – Magyarország 1-2
G.: Rácz Bandi, Pedro

Horvátország – Magyarország 0-3
G.: Rácz Bandi, Pedro, Damina

Magyarország – Belgium 2-0
G.: Czuppon Sanya, Soso

Magyarország – Gibraltár 1-1
G.: Divi

Magyarország – Horvátország 3-0
G.: Czuppon Sanya, Majorosi Krisz, Divi

Belgium – Magyarország 0-6
G.: Czuppon Sanya (2), Divi (2), Jakab Szabi, Soso

Ajánlott videó

Olvasói sztorik