Sport

Fucsovics egy sört azért megivott a történelmi sikere után

Fucsovics Márton karrierje egyik legszebb napja volt a szombati, megnyerte ugyanis a genfi salakpályás tenisztornát. Taróczy Balázs 1982-es sikere óta az első magyar férfiteniszező, aki ATP-tornagyőzelmet aratott.

Így írt sporttörténelmet Fucsovics Márton
A magyar klasszis győztes pontját még sokáig fogjuk emlegetni.

A hivatalos Facebook-oldalán jelent meg egy interjú Fucsoviccsal, amiben azt mondta, meglepő, de egy picit sem izgult a Peter Gojowczyk elleni fináléban. Épp emiatt a higgadtság miatt tökéletesen be tudta tartani azt a a taktikát, amit edzőjével, Sávolt Attilával előre megbeszéltek. A győzelem után aztán nem győzte fogadni a gratulációkat:

Vagy ezer üzenet várt már abban a pillanatban, nem is tudtam, hogy melyikre válaszoljak, ezért feladtam, de azért köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekem. Aztán Anettet, a menyasszonyomat akartam felhívni, de csak jöttek, meg jöttek az üzenetek, ezért úgy döntöttem, hogy őt is majd a ceremónia után hívom fel.

Fucsovics Márton a következő héttől a 45. lesz a világranglistán, meg fogja előzni a többi közt Andy Murray-t és Jo-Wilfried Tsongát is. Hétfőn pedig újabb fontos meccs vár rá, a cseh Vasek Pospisil ellen kezd a Roland Garroson, ez lesz az első fellépése a francia Grand Slam-torna főtábláján. De addig mé kiélvezte a pillanatot:

Azért egy kis ünneplés belefért, megittam egy sört, vacsoráztunk egy jót. Tény, a számomra negyedik Grand Slam-verseny főtábláján is bemutatkozom, jó érzés, hogy végre nem kellett selejtezőt játszanom Párizsban. De ahogy eddig is, egy meccsnél tovább most sem tekintek előre.

Sávolt Attila közben egy elég nagy elismerést osztott meg a Facebook-oldalán. Az a Magnus Norman küldött neki gratuláló üzenetet, aki karrierje csúcsán a világranglista másodikja volt, majd edzőként olyan tanítványok fordultak meg a keze alatt, mint Stan Wawrinka, Gael Monfils vagy épp Grigor Dimitrov.

Huge honor and recognition receiving such words from an idol as a player and as a coach! Thank you Óriási…

Közzétette: Sávolt Attila – 2018. május 26.

Nyitókép: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik