Sport

Újabb magyarok távoznak Fehérvárról

A Nemzeti Sport beszámolója szerint Rajna Miklós és Szirányi Bence is távozik a Fehérvár AV19 csapatából. Az EBEL-ben szereplő magyar jégkorongcsapatból korábban már eldőlt, hogy eligazol Kocsis Ferenc, Vincze Péter, Szaller Márk és Kiss Zsombor is, így már hat magyar játékosa hagyta el a székesfehérváriakat.

Pénteken találkoztam a klubvezetőséggel, leültünk egymással beszélgetni, és ez alapján egyértelművé vált: ők sem velem képzelték el a folytatást, és én sem feltétlenül szerettem volna maradni. Tulajdonképpen közös megegyezéssel távozom, senkiben sincs tüske, harag vagy bármiféle rossz érzés. Szerettem Fehérváron játszani, beleadtam apait-anyait, és nagyon élveztem a hokit, főleg ahogy elkezdtem öregedni és érni. Abban az értelemben van bennem egy kis hiányérzet, hogy nagyon szerettem volna olyan Volánban jégkorongozni, amely nagyon sikeres. Az első két évemben nem is voltunk rosszak, ám utána sajnos nem úgy sikerültek a dolgaink, ahogy szerettük volna.

– idézi Szirányi Bencét a portál.

Rajna Miklós már el is köszönt a klub Facebook-oldalán keresztül, így az ő távozása is hivatalosnak tekinthető.

Ezúton szeretnék megköszönni nektek minden biztatást, minden segítséget, amit az elmúlt hat évben Székesfehérváron kaptam. Nagyon szép hat évet töltöttem itt, nagyon sok barátot szereztem, nagyon szívemhez nőtt a város. Sajnálom, hogy így alakult, de a profi sportélet már csak ilyen, nekem is tovább kell lépnem. Maradjatok továbbra is a csapat mellett, nem is tudjátok, hogy mennyi mindent jelent nekünk a biztatásotok! Még találkozunk!

Akadnak azonban érkezők is szép számmal a fehérváriaknál: a honosított magyar Andrew Sarauer mellett finn, horvát, szlovén, osztrák és kanadai játékos is a csapatban folytatja majd pályafutását.

 

Nyári játékosmozgás a Fehérvár AV19-nél

Távozók: David Gilbert, Olivier Latendresse, Brett Palin (mindhárom kanadai; ?), Kiss Zsombor (La Chaux-de-Fonds, svájci), Kocsis Ferenc, Szaller Márk (mindkettő Újpest), Jeff LoVecchio (amerikai; ?), Antonin Manavian (francia; ?), Ales Music, Luka Vidmar (mindkettő szlovén; ?), Juha Uotila (finn; ?), Rajna Miklós, Szirányi Bence, Vincze Péter (mindkettő ?)

Érkezők: Ryan Glen (kanadai; Villach, osztrák), Tero Koskiranta, Harri Tikkanen (mindkettő finn; Medvescak Zagreb, horvát), Anze Kuralt (szlovén; Amiens, francia), Andrew Sarauer (kanadai-magyar; Villach, osztrák)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik