Sport

Megütötte a bírót a fehérvári hokis – videó

Rendkívül fontos győzelmet aratott vasárnap este a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az EBEL középszakaszában, a magyar csapat 4-2-re nyert idegenben, az egyik rivális Villach otthonában. Közben a Bolzano kikapott Dornbirnben, így a székesfehérváriak felléptek a második helyre az alsóházban, ami rájátszásba jutást érhet. Még három forduló van vissza, a Dornbirn már biztosan a playoffba jut majd az alsóházból, úgyhogy már csak egy hely kiadó.

A gólok és a magyar győzelem mellett egy buta fehérvári megmozdulást is láthattunk a találkozó legvégén. Egy kapu előtti tülekedésben Olivier Latendresse-t látták szabálytalannal a játékvezetők, akadályozásért kapott egy kétperces kisbüntetést. Ment aztán a duma a kapu előtt, mire Latendresse meg akarta ütni az ellenfelét, csakhogy

a botjával véletlenül a békítő szándékkal ott álldogáló vonalbírót találta el.

A sporinak eléggé fájt a dolog, össze is rogyott, de aztán folytatni tudta a meccset és a fehérvári játékost sem büntették meg pluszban. A Volán egyébként ekkor 3-2-re vezetett, az osztrákok pedig a kapusukat is mezőnyjátékosra cserélték, azonban az így kialakult kettős fórral nem tudtak mit kezdeni, Juha Uotila üres kapus gólja zárta le végleg a meccset.

Eredmény – EBEL, középszakasz, alsóház

EC VSV (osztrák)-Fehérvár AV19 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)
a Fehérvár gólszerzői: Hári (27.), Lovecchio (29.), Meland (52.), Uotila (59.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik