Sport

Minden eddiginél több pénzt vihetnek haza a teniszezők Wimbledonból

Több mint hét százalékkal növekszik a wimbledoni teniszbajnokság összdíjazása, amely idén 34 millió font (12,2 milliárd forint) lesz.

A rendező All England Club nyilvánosságra hozott pénzügyi terve szerint a férfi és a női egyes győztese 2,27 millió fontot (812 millió forint) kap, ami 50 ezerrel több, mint tavaly.

Az első forduló vesztesei 39 ezer fonttal (14 millió forint) távozhatnak, visszalépés, vagy nem megfelelő színvonalú játék esetén viszont nem fizetnek nekik. Az összeg felét kapja, aki bizonyíthatóan sérülés miatt nem tud pályára lépni, és ezt legkésőbb csütörtökig bejelenti.

A júliusi torna szervezői közölték, hogy környezetvédelmi szempontok miatt idén betiltják a büfékben és éttermekben a műanyag szívószálak használatát, melyekből tavaly mintegy 400 ezer darab fogyott. A gépjárműparkot elektromos autókkal bővítették, a boltokban pedig papírzacskókat használnak majd.

Az Australian Open összdíjazása 41,3 millió dollár (10,7 milliárd forint) volt januárban, a május 21-én kezdődő Roland Garroson pedig 39,2 millió eurót (12,2 milliárd forint) osztanak szét. Az augusztus 27-én kezdődő aUS Open összdíjazását egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik