Pályán kívül

Több meccset is megbundázhattak Wimbledonban

wimbledon (wimbledon, )
wimbledon (wimbledon, )

Kettő selejtezős és egy főtáblás wimbledoni teniszmeccset vizsgál a londoni székhelyű TIU, amely szervezet felelős a gyanús fogadások és meccsek kiszűréséért, írja a Guardian. De nemcsak az idei wimbledoni Grand Slamen, hanem a 2017-es párizsi GS-en, a Roland Garroson is csalás történhetett.

A brit lap értesülései szerint hiába volt a wimbledoni tornán a férfiaknál tíz, a nőknél kettő, a meccsét korán feladni kényszerülő teniszező, a vizsgálatok nem ezeket a meccseket és játékosokat érintik. Azt is tudni véli a lap, hogy brit játékos nincs a vizsgált teniszezők között.

Hangsúlyozzák, a TIU nem bizonyítékokkal állt elő, de a szűrőrendszerük olyan furcsaságokat jelzett, amelyek csalást sejtetnek a háttérben. A TIU az árpilis-június közötti időszakban 53 meccsen jelzett rendellenességeket, de ebből 40 meccs “alsóbb ligás”, úgynevezett ITF Future és ATP Challenger tornákon történhetett.

Viszont az 53-ból három férfi ATP-meccsen és egy női WTA-meccsen is jelzett a rendszer – ezek lesznek a kiemelt, négy Grand Slam-mérkőzésen történt csalások.Hozzátették, ez alatt a három hónap alatt 31281 mérkőzést bonyolítottak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik