Sport

Michael Jordan óta senki nem tudott ennyire stílusosan meccset nyerni

Az alapszakasz-győztes Houston Rockets bejutott az NBA Nyugati főcsoportjának elődöntőjébe, miután otthon tizennyolc ponttal győzött a Minnesota Timberwolves ellen, és 4-1-re megnyerte a párharcot.

A Rockets győzelmének egyik főszereplője ismét James Harden volt: a texasiak bedobója 24 pontot szerzett, ebből 15-öt a harmadik negyedben, amit pontosan ennyivel nyert meg a hazai csapat. Harden mellett ezúttal Clint Capela teljesített kimagaslóan, aki 26 pontot dobott és 15 lepattanót szerzett.

A Rocketsnek a szerdai volt sorozatban a negyedik mérkőzése, amelyen legalább 15 triplát értékesített, ezzel beállította a Cleveland Cavaliers 2016-ban felállított rájátszás-rekordját.

A Houston ellenfele a következő körben az Oklahoma City Thunder-Utah Jazz párharc továbbjutója lesz. Bár sokáig úgy tűnt, a Salt Lake City-i együttes már az ötödik mérkőzésen elődöntőbe jut, a Thunder Russell Westbrook remek játékának (45 pont, 15 lepattanó, 7 gólpassz) köszönhetően 25 pontos hátrányból fordítva versenyben maradt, és készülhet a hatodik összecsapásra.

Keleten a tavaly nagydöntős Cleveland Cavaliers LeBron James dudaszós hárompontos kosarával győzte le hazai pályán az Indiana Pacerst. James 44 ponttal, 10 lepattanóval és 8 gólpasszal zárta az ötödik találkozót,

amelyen győzelmet jelentő kosara előtt egy sikeres blokkal ő akadályozta meg, hogy a Pacers vezessen.

https://www.facebook.com/SportsCenter/videos/2227278260624337/

Az internet népe amúgy is szereti folyton összehasonlítani Jamest Michael Jordannel, és a mostani győztes kosár után magától érthetődö volt, hogy párhuzamot vonjanak Jordan 1989-es legendás dobásával. Akkor a Cleveland volt a szenvedő fél, mert a mindent eldöntő ötödik meccsen a Chicago sztárja 3 másodperccel a vége előtt megkapta a labdát, majd úgy dobta be, hogy már leszálló ágban volt a felugrás után.

A keleti első Toronto Raptors is egy győzelemre került a továbbjutástól, miután a Washington Wizards elleni párharc ötödik meccsén a 32 pontos DeMar DeRozan vezérletével tízpontos győzelmet aratott.

Rájátszás, főcsoport-negyeddöntők:

Kelet:
Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers 98-95
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a Cleveland javára.

 

Toronto Raptors – Washington Wizards 108-98
A párharc állása: 3-2, a Toronto javára

 

Nyugat:
Houston Rockets – Minnesota Timberwolves 122-104
A Houston 4-1-re nyerte a párharcot.

 

Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 107-99
A párharc állása: 3-2, a Utah javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik