Sport

LeBron James, az egyszemélyes hadtest

Az NBA keleti főcsoport negyeddöntőjében az első meccsen gyengén játszó Cleveland Cavaliers a szerdai második összecsapásra összeszedte magát. A csapat sikerét elsősorban sztárjának, LeBron Jamesnek köszönheti, aki ellenállhatatlan volt, s csapata 100 pontjából 46-ot szerzett – majdnem a felét.

A Cavaliers 5 perc játék után 16-1-re vezetett úgy, hogy James dobta az együttes valamennyi kosarát. A statisztikák szerint 20 éve nem volt ilyen kezdés az NBA-ben. A remek kezdés ellenére a clevelandi együttes a végén örülhetett a hárompontos sikernek (100-97), ugyanis fél perccel a vége előtt az Indiana legjobbja, Victor Oladipo (22 pont) senkitől sem zavartatva dobhatott, ám kihagyta a hárompontos kísérletet.

Az alapszakasz-győztes Houston Rockets az első meccsel ellentétben szerdán simán, 20 ponttal győzött a Minnesota Timberwolves ellen, annak ellenére is, hogy legjobbja, James Harden csupán 12 pontot szerzett a találkozón. A Rocketsben ezúttal elsősorban Chris Paul (27 pont) és Gerald Green (21 pont) remekelt.

A nap harmadik mérkőzésén az Oklahoma City eladta pályaelőnyét a Utah Jazz-zel szemben, elsősorban azért, mert húzóemberei rendkívül rosszul céloztak mezőnyből: Paul George 21 próbálkozásából csak hatszor, Carmelo Anthony 18 kísérletéből szintén hat alkalommal, míg Russel Westbrook 19-ből hétszer volt eredményes.

NBA, főcsoport-negyeddöntők, eredmények:

Kelet:
Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers 100-97
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

Nyugat:
Oklahoma City Thunder-Utah Jazz 95-102
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

Houston Rockets-Minnesota Timberwolves 102-82
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Houston javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik