Sport

Csernoviczki Éva az Eb-siker kapujában

Csernoviczki Éva elődöntőbe jutott, míg Karakas Hedvig, Szabó Csaba és Pupp Réka a vigaszágra került a tel-avivi cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

A 48 kilogrammban olimpiai bronzérmes Csernoviczki második mérkőzésén a török Dilara Lokmanhekimmel találkozott, aki nem bizonyult egyenrangú ellenfélnek. Kétszer is intette a bíró, majd másfél perc elteltével a tatabányaiak kétszeres Európa-bajnoka ippongyőzelemmel jutott a négy közé. Ott a 11 Grand Slam/Grand Prix-éremnél tartó szerb Milica Nikolic vár rá, akivel 1-1-re áll a mérlegük.

A világbajnoki harmadik Karakas 57 kilóban a harmadik összecsapásán Anasztaszija Konykinával akaszkodott össze. A negyeddöntő alig másfél percig tartott, amikor az eddig jobbára Grand Prix-ken vitézkedő orosz egy belső combdobásra ippont dobott, és nyert. A Honvéd dzsúdósa ezzel a bronzéremig tartó vigaszágra került.

A kecskeméti Szabó Csaba a 60 kiló egyik sztárjával, a világbajnoki harmadik, Európa-bajnok Amiran Papanasvilivel találkozott. A georgiai dzsúdós egy dobásra vazaarit kapott, majd előnyét rutinosan végigvitte, ezzel elődöntőbe jutott. A magyar versenyző a vigaszágon folytatja szereplését.

A paksi Pupp Réka az 52 kilósoknál második meccsén a koszovói Distria Krasniqivel mérkőzött, akitől kikapott korábbi egy meccsükön. Az idén három Grand Prix-n is érmes ellenfél egy csípődobásra kapott vazaarival került előnybe, aztán a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa megkapta harmadik intését is, így leléptették. Pupp ugyancsak a vigaszágra került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik