Élő Sport

Hoki-vb: hatalmas küzdelemben sikerült legyőzni az olaszokat

A jégkorong-világbajnokság vasárnapi nyitófordulóban annak ellenére 3-0-s vereséget szenvedett a magyar válogatott, hogy az első két harmadban irányítani tudta a mérkőzést. Keseregni nem volt idő, hiszen jött rögtön a következő komoly megmérettetés: az olaszok elleni második mérkőzés.

A majdhogynem véletlen gól kicsinálta a hokiválogatottat
A kazahok elleni vereség után két magyar játékos is úgy érezte, fejben összezuhant a társaság. Pedig addig teljesen jól játszottunk.

Jarmo Tolvanen a jó játék ellenére belenyúlt egy kicsit az első két sor összetételében, igaz csak egy-egy játékos cserélődött ki, a rendszer változatlan: egészen pontosan Bodó Chris és Galló Vilmos cserélt helyet, előbbi az első, utóbbi a második sorba került.

Ami az olaszokat illető, ők győzelemmel kezdtek ugyan Lengyelország ellen, de a mutatott játék messze nem volt meggyőző, ezen bizonyára változtatni akarnak majd.

Sokkal jobban kezdett Olaszország, letámadta a magyar csapatot, összeszedett volt és uralta a mérkőzést. Az már a mi pechünk volt, hogy a kapu előterében eleső Tommaso Traversán pont úgy pattant meg a korong, hogy megzavarja Vay Ádámot és a kapunkba hulljon. Öt perc sem telt még el ekkor a harmadból, nagyon hősies védekezésre volt szükség ebben a húsz percben.

A második harmadig nem is született magyar gól, viszont a magyar csapat nagyon feljavult, valamivel több, mint két perccel kezdés után rögtön jött is a magyar egyenlítés Andrew Sarauertől, miután Sofron István élesen középre lőtt korongját passzolta be közelről. Végre megszületett az első magyar gól, ami jüt tett az önbizalmunknak és felszabadultabb lett a játék.

Nagyon bosszantó volt azonban, hogy emberelőnyben kaptunk gólt, miután könnyelműen eladta a magyar védelem a korongot, Thomas Larkin pedig köszönte szépen, egy az egyben nem hibázott Vay kapuja előtt. Sokáig viszont nem örülhetett, Vas János nem egészen egy perccel később egalizált egy villámgyors támadás végén.

Az utolsó húsz percre rendkívül elszántan korcsolyázott ki a magyar csaptat, jó értelemben véve agresszíven és fegyelmezetten hokizott. Megint villámgóllal nyitottunk: 1 perc és 6 másodperc telt el a harmadból, amikor Sebők Balázs takarásból egy parádés lövéssel a rövid alsóba talált, így a világbajnokságon először vezettünk.

Cammogtak a másodpercek, a végén az olaszok a kapust is lehozták, de olyan koncentráltan játszottak a mieink és annyira magabiztosan védett Vay, hogy nem tudott betalálni az ellenfelünk. Végre megszületett az első magyar győzelem a vébén!

Világbajnokság, divízió I/A, 2. mérkőzés

Olaszország – Magyarország 2-3 (1-0, 1-2, 0-1)

Kapusok: Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Vay Ádám (Rapid City Rush – Egyesült Államok)
Védők: Garát Zsombor (MAC Budapest), Gőz Balázs (Norfolk Admirals – Egyesült Államok), Pozsgai Tamás (MAC Budapest), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (HC TWK Innsbruck – Ausztria)
Csatárok: Benk András (UTE), Bodó Christopher (MAC Budapest), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra – Svédország), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (Quad City Mallards – Egyesült Államok), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Sarauer Andrew (Villach – Ausztria), Sebők Balázs (KalPa – Finnország), Sofron István (Villach – Ausztria), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

Kiemelt fotó: Czagány Balázs/MTI

Az örökmérleg nem hízelgő

Az olaszokkal eddig 37 alkalommal meccseltünk, ebből csupán 10 győzelem és hat döntetlen született, vagyis 21-szer kikaptunk mai ellenfelünktől.

Köszöntjük olvasóinkat!

Jarmo Tolvanen az összetételen nem változtatott, csupán a sorok összeállításában. Nagy szükség lenne a jó játékra, ugyanis a szlovének mellett csak a magyar csapat nem szerzett még pontot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik