Sport

A majdhogynem véletlen gól kicsinálta a hokiválogatottat

Bár két harmad után 23-15-re még a magyar csapat vezetett a kapura lövésekben a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság egyik favoritja, a kazah csapat ellen, a harmadik felvonásban az ellenfél két perc alatt szerzett két góljával eldöntötte a meccset.

Hoki-vb: hiába a két jó harmad, kikaptunk a kazahoktól
40 percig egyértelműen a mieink irányították a meccset, a záró harmadban azonban a kazahok lőttek gólt.

“Amikor egy csapat egy szoros meccsen a győzelemért hajt, és kap egy ilyen, majdhogynem véletlen gólt – szegény Vay Ádám nem is nagyon látta a korongot -, az persze hogy nyomot hagy a játékosokban.

Ennek ellenére mi mindent meg akartunk tenni, hogy ne 0-3 legyen a vége, hanem legalább egy gólt sikerüljön lőni, de ez ma nem jött össze” – értékelt Nagy Krisztián, a magyar válogatott csatára.

A MAC-cal az Erste Ligát megnyerő Nagy úgy érezte, amikor a mezőnyfölényben játszó magyar válogatott felé dőlt volna a mérleg nyelve, akkor mindig jött egy kiállítás, amely visszavette a csapatot, hiszen a létszámhátrányos helyzetek égetik az energiát becsülettel. “Megpróbálunk az elkövetkező meccseken jóval kevesebb kiállítást összehozni” – tekintett előre a 23 éves támadó.

Bár mindenki felkapta arra a szenzációra a fejét, hogy az egy osztállyal lejjebbről érkező britek elkapták az olimpiai résztvevő szlovénokat, Nagy szerint náluk ez nem volt téma,

ma éjfélig még rendbe teszik magukban a kazahok elleni meccset, aztán elkezdenek hangolni a hétfői feladatra, amikor az olasz csapat lesz az ellenfél.

A felkészülési időszakban a gólokat megbízhatóan szállító Sofron István amiatt bosszankodott, hogy hiába játszottak fölényben az első két játékrészben, egyszerűen nem tudtak túljárni a kazahok svédből honosított kapusa, Henrik Karlsson eszén, akit nem véletlenül választottak meg a vendégek legjobbjának.

“A vereség ellenére azt mondom, le a kalappal a csapat előtt, harcoltunk és egy nagyon erős válogatottól kaptunk ki. Ami miatt csalódás van bennem, hogy az első góljuk után nagyon gyorsan jött a következő kettő, és így el is úszott a hajó.

Nekünk is tanulság ez, hogy nem szabad fejben összezuhanni a bekapott góltól, hanem menni kell tovább és csinálni ugyanazt a munkát, mint addig. Pedig addig alig-alig volt hiba a játékunkban, de a góljuk után jöttek az eladott korongok, a rossz megoldások és a kiállítások. Ezen javítanunk kell”

– tűzte ki célul a folytatásra a Villachban légióskodó Sofron.

Szomorkodni egyelőre nem kell, a britek szlovénok elleni bravúrja is megmutatta, hogy mennyire kiegyenlített a mezőny, úgyhogy lesznek itt még meglepő eredmények, de bízunk benne, hogy hétfő este sikerül elkapni az olaszokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik